VYBERTE SI REGION

OBRAZEM: Zelené bylinkové pivo naplnilo brněnské hospody

Brno – K tradičním symbolům Velikonoc patří vajíčko a pomlázka. V posledních letech se k nim připojilo také zelené pivo. Letos ho v pivovaru Starobrno navařili šest tisíc hektolitrů. Zelenou barvu má díky směsi bylin.

5.4.2012 1
SDÍLEJ:
Fotogalerie
4 fotografie
K tradičním symbolům Velikonoc patří vajíčko a pomlázka. V posledních letech se k nim připojilo také zelené pivo. Letos ho v pivovaru Starobrno navařili šest tisíc hektolitrů.

K tradičním symbolům Velikonoc patří vajíčko a pomlázka. V posledních letech se k nim připojilo také zelené pivo. Letos ho v pivovaru Starobrno navařili šest tisíc hektolitrů.Foto: DENÍK/Attila Racek

„Chodíme ho ochutnávat každý rok. Je to náš rituál. Vždycky se domluvíme s kamarády a vyrazíme do nějaké brněnské hospody. Minulý rok jsem za večer vypil deset půllitrů. Na zelené pivo vyrazíme také letos,“ uvedl například Petr Riedl z Brna.

Seznam hospod, které čepují bylinkový speciál naleznou zájemci na internetových stránkách www.zelenepivo.cz.

Autor: Veronika Horáková

5.4.2012 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

AKTUALIZOVÁNO

O Seniorbus je zájem: Jedna cestující žádá, abychom vynesli smetí, vypráví řidič

Brno /REPORTÁŽ/ – Dvaasedmdesátiletá Zdeňka Bombíková zatím z ranního chladu opatrně nastupuje do vyhřátého bílého vozu. Na jeho boku červeně září nápis Seniorbus. Je čtvrtek krátce před devátou ráno. Merhautovou ulicí v Brně v dopravní špičce projíždí množství aut.

Tipy na víkend: Vánoční trhy začaly i na brněnském výstavišti

Brno – Kromě vánočních trhů v centru Brna mohou lidé od pátku zajít i na brněnské výstaviště. Téměř pět set různých prodejců otevřelo své stánky na tamním vánočním trhu. V provozu zůstanou až do 18. prosince. Největším lákadlem jsou podle pořadatelů řemeslné výrobky i regionální delikatesy. Stánkaři je dovezli ze všech koutů České republiky i ze zahraničí.

Týden s elektronickou evidencí tržeb: řada podniků zdražila. Ne kvůli EET, tvrdí

Jižní Morava – Stejný oběd ve stejné restauraci, ale za cenu i o čtvrtinu vyšší než před týdnem. Jihomoravané, kteří chodí do restaurací, už týden musejí sáhnout hlouběji do svých kapes. Útrata jim v mnoha případech narostla se zavedením elektronické evidence tržeb od minulého pátku.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies