Podle mluvčí brněnského dopravního podniku Barbory Lukšové změnu cestující v Brně výrazně nepocítí. „Čekají nás jen provozní změny, které se jich vůbec nedotknou. Kvůli vypadnutí jedné hodiny jen upravíme řazení spojů na některých linkách,“ informovala.

Více se změna času dotkne například Českých drah. „Na trase tou dobou bude jedenáct nočních vlaků Českých drah, které se úderem druhé hodiny ranní kvůli chybějícím šedesáti minutám „zpozdí“. Budeme se snažit vzniklé zpoždění snížit třeba zkrácením pobytu vlaků ve stanicích. Cestující, kteří pojedou vlakem po změně času, by však měli počítat s tím, že i tak budou mít noční dálkové spoje zpoždění řádově desítky minut,“ informují na svém webu České drahy. Regionálních vlaků se změna nedotkne, protože vyjíždějí na tratě až po čtvrté hodině ranní.

Na posun času se dopředu připravoval i dopravce RegioJet. „Změnu jsme zanesli do jízdních řádů a rezervačního systému. Cestující na jízdence vidí dobu odjezdu a příjezdu už podle letního času,“ informoval mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. Změna času zasáhne také noční spoje jedoucí přes Brno mezi Budapeští a Prahou.