V neděli si už potřetí sen splní. V hokejové hale Úvoz se totiž odehraje další ročník Gastro Hockey Cupu, který založil. „Od dětství, kdy jsem celé zimy trávil na zamrzlém rybníku, je hokej můj nejoblíbenější sport. Po vaření a rodině největší koníček. Zároveň jsem hledal způsob, jak by se mohli v jeden den potkat kuchaři a personál různých restaurací. Prakticky se nemáme šanci vidět kvůli velké pracovní vytíženosti," přibližuje vznik akce Viktorin.
Ve třetím ročníku netradičního turnaje se utká osm týmů. Vedle brněnských podniků si zahrají i zástupci restaurací z Olomouce, Prahy nebo vinaři z Moravy. „Několik týmů jsme museli odmítnout," poznamenává šéfkuchař.
Každý rok se stupňuje rivalita mezi restauracemi. „Před letošním turnajem chodí všichni pravidelně trénovat," vypráví.
Hokejové setkávání gastronomických profesionálů chce Viktorin i rozvíjet. „Fandím brněnské Kometě, původně jsem chtěl zajistit účast jejích hráčů v zápase proti vítězům. Není to však možné kvůli riziku zranění profesionálů. Plánujeme spíše utkání nejlepších proti veteránům z NHL. Můj velký sen je pořádání turnaje na náměstí Svobody," říká.
Výtěžek akce věnuje dětské nemocnici v Brně. „Mám tři děti, které byly párkrát hospitalizované. Všech pacientů mi bylo líto. Darem bych chtěl alespoň trochu zlepšit jejich podmínky při léčení," dodává Viktorin.
DANIEL HRBOLKA