Úsek mezi křižovatkami ulic Slámova, Olomoucká a Tržní čeká výměna obrusné a ložní vrstvy. „Opravu vozovky jsme naplánovali do tří etap. Jednotlivé jízdních pruhy budeme postupně uzavírat," potvrdila ředitelka Věra Hoderová z brněnské pobočky Ředitelství silnic a dálnic.

Opravy silnice v celkové délce přes šest set metrů, začaly už v sobotu. „Předpokládaný termín dokončení opravy plánujeme na jednatřicátý říjen. Bude však záležet taky na aktuálním počasí," upřesnila Hoderová.

S tím souhlasil i starosta městské části Černovice Jiří Hladík. „Jedná se o dlouho plánovanou rekonstrukci. Vrstvy se postupně vymění ve všech třech jízdních pruzích. Počítáme s tím, že se oprava stihne v předpokládaném termínu," informoval Hladík.

Řidiči používající tuto páteřní komunikaci by měli v tomto místě počítat s větším zdržením. „Zvlášť v ranní a podvečerní špičce se zde tvoří kolony. Šoféři si počkají desítky minut, v průměru asi okolo dvaceti," doplnila mluvčí Hoderová.

Oddechnout si můžou řidiči projíždějící Porgesovou ulicí ve směru na Svitavy. Částečná uzavírka tam skončí ve středu o půlnoci. Lidé se v místě potýkali se zúžením vozovky na jeden jízdní pruh, důvodem uzavírky byla údržba vozovky.

Mimo to stále pokračují rekonstrukce Vaňkova náměstí a ulice Milady Horákové. „Vaňkovo náměstí prodělává celkovou rekonstrukci, vytváříme tam novou okružní křižovatku. V ulici Milady Horákové plánujeme pokládat nový povrch silnice, nejdřív tam ale musí ukončit práce brněnské kanalizace," řekla mluvčí Brněnských komunikací Vladimíra Navrátilová.

V úseku ulic Minská a Horova se už situace vrátila do normálu. „Komunikace je už plně průjezdná tramvajovou, autobusovou i automobilovou dopravou," informovala mluvčí Navrátilová.

Přitom ještě před dvěma týdny obyvatele městské části Brno-Žabovřesky trápil chaos, zácpy a výluky. Mohla za to takzvaná kaverna, díra, kterou vytvořila voda.