Divadlo sídlí ve vedlejší Bratislavské ulici a tvrdí, že se o události nedozvědělo včas. „Stavební firma, která má rekonstrukci na starosti, nám doručila oznámení teprve v pondělí," vysvětlil ředitel.

Opravy zajišťuje brněnský dopravní podnik, spolupracuje s firmou Dopravní stavby Brno. „Obstaráme náhradní dopravu ulicí Bratislavská a zastávka bude stát přímo před vchodem do divadla," reagoval Jan Seitl z dopravního podniku.

I když se návštěvníci mohou do divadla dostat veřejnou dopravou, ředitel zůstává neoblomný. „Pro nás se nic nemění, oznámení jsme měli dostat alespoň dva měsíce dopředu, abychom žádné podobné akce neplánovali," zareagoval Peška.

Vedení divadla se nelíbí, že se návštěvníci nedostanou do dvora, kde by mohli zaparkovat auta. „I kdyby nám stavební firma dvůr na letní večery uvolnila, stejně bude všude prach a nepořádek," řekl manažer divadla Petr Jančařík.

Peška uvažuje, že divadlo bude žádat náhradu za vzniklé ztráty. „Máme už hotovou propagaci na letní večery, vytiskli jsme k nim i plakáty," posteskl si Peška.

Informace o chystané opravě se na úřední desce brněnského magistrátu objevila minulý pátek. Dopravní podnik se hájí, že je to standardní postup. „Nezačíná výluka na rok, ale pouze na letní prázdniny," dodal Seitl.

PATRIK EL-TALABÁNI