První zatěžkávací zkouška čekala ulici včera ráno. Cesta do práce nebo do školy se prodloužila spoustě Brňanů. Podle mluvčí dopravního podniku Lindy Hailichové k tomu přispěla obvyklá pondělní špička. „Autobusy a trolejbusy musí Skácelovou ulicí projíždět opatrně, ale zdržení přičítáme spíše hustému provozu. Některé spoje ráno jely s nanejvýš desetiminutovým zpožděním," uvedla mluvčí.

Kvůli opravám se přesunula zastávka hromadné dopravy. „Zastávka Skácelova je ve směru na Slovanské náměstí přeložená asi o sto metrů zpět do Královopolské ulice, před křižovatku s Purkyňovou ulicí," sdělila mluvčí Hailichová. Na místě je provizorní přenosná zastávka. Některé místní přesun překvapil. „Změna mě zaskočila, nevěděla jsem o ní předem, ale je to jen o kousek, takže mi to nevadí," uvedla cestující Marie Hájková.

V průběhu dne byl provoz poměrně plynulý. „Je znát, že trolejbus jede pomaleji, žádné velké zdržení jsem ale nezaznamenala," sdělila cestující linky číslo 30 Michaela Hříšná, která tudy jezdí pravidelně.

Větší problémy odpoledne nepozorovali ani řidiči projíždějící touto ulicí. Auta tam jezdila plynule v obou směrech. Žádné kolony se netvořily. „Každá oprava samozřejmě znamená nepříjemnost. Nemám ale pocit, že by se mi cesta kvůli opravám protáhla. Cestuji po celé republice a jsem na podobné situace zvyklý," vysvětlil řidič osobního auta Miroslav Chovanec.

K dalším zdržením docházelo v hromadné dopravě až v pozdějších odpoledních hodinách. „Na místo jsme museli vyslat tři náhradní autobusy, abychom posílili linky 30 a 67. Po půl třetí tam docházelo ke zpožděním kolem deseti až patnácti minut," informovala Hailichová.

Opravy se dotýkají linek autobusů 53, 67, 84 a trolejbusu 30. O následujících dvou sobotách 12. a 19. dubna nahradí trolejbusy na lince 30 autobusy. Podle informací dopravního podniku budou pro tuto linku platit běžné jízdní řády, a to včetně garantovaných nízkopodlažních spojů. S omezením musí cestující počítat do 20. dubna, kdy opravy skončí.