Stezka je podle něho dlouhá sedm kilometrů. Na trati je osm stanovišť s vínem, z nichž polovina bude přímo v pavlovských sklepech. Soutěžící zkusí uhodnout, jaké odrůdy vín pijí, nejúspěšnější čekají ceny. Na konci vyberou nejlepší vzorek. „Na podzim se bude v Pavlově konat už devátá Vinařská stezka, které se loni zúčastnilo bezmála pět set lidí. Jsme nadšení zájmem návštěvníků, na druhou stranu ale pozorně nasloucháme i těm, kteří nostalgicky vzpomínají na první komornější ročníky. Rozhodli jsme se proto založit novou tradici, kdy jsme omezili počet na osmdesát osob,“ řekl pořadatel Zdeněk Janeček.

Kdo se chce alkoholu o víkendu vyhnout, může zajít na šermířskou burzu. Rytíři, řemeslníci a výrobci zbraní se sejdou v kulturním domě Dělňák Líšeň v sobotu v deset hodin dopoledne. Kostýmy, zbroj i medovinu tam budou návštěvníkům nabízet do tří hodin odpoledne.

Klidným zakončením víkendu se může stát otvírání Helenčiny studánky v Podkomorských lesích. Sraz účastníků je v neděli ve dvě hodiny odpoledne na zastávce Ríšova v Žebětíně. Procházku pořádá Centrum volného času Žebětín.