Jako první dokument podepsal právě Švancara. „Kdyby nám začala padat na hlavu katedrála svatého Petra a Pavla, zachoval bych se stejně," sdělil Švancara.

Podle brněnského primátora Petra Vokřála město jedná s několika partnery, kteří chtějí stadionu pomoci. „Hlásí se developeři, kteří nabízejí, že stadion postaví, nebo společnosti se zájmem stavbu zaplatit a stadion do budoucna provozovat," informoval Vokřál.

Do budoucna tak stadion může sloužit nejenom fotbalovému klubu Zbrojovka, ale také k pořádání společenských akcí nebo koncertů.

Vyprodaný stadion podle Švancary svědčí o tom, že lidé chtějí fotbal za Lužánky vrátit. „Prodali jsme více než dvacet tisíc lístků. To je známka toho, že lidé si přejí, aby stadion fungoval. Navíc se řada z nich zapojila i do pravidelných brigád, které pomohly stadion opravit a uklidit," sdělil Švancara.

V petici je všechno trefně popsané, říká první signatář Švancara

Brno – Jako první podepsal petici za výstavbu nového stadionu za Lužánkami. Následně se k fotbalistovi Petru Švancarovi připojili manažer pivovaru Starobrno Petr Syřiště a brněnský primátor Petr Vokřál. „Lístky na mou rozlučku za Lužánkami se vyprodali za necelé dva týdny. Lidi stadion prostě chtějí. Petice je impulz. Lidi tak můžou stavbu stadionu podpořit úplně stejně jako já," říká Švancara.

Jak vznikal text petice?

Všechno jde od lidí ze Starobrna, kteří měli tento nápad. S nimi jsem text konzultoval. Líbí se mi, všechno je tam trefně popsané. Text jsme poslali i primátorovi. Ten patří k prvním, kteří petici podepisují a zároveň je mu také určená. Nepodepsal ji jako primátor, ale jako Brňák. To se mi líbí.

Máte v hlavě počet podpisů, kterého chcete dosáhnout?

Nevím přesně, kolik má teď Brno obyvatel. Myslím, že někde kolem půl milionu by bylo super. (úsměv) Stadion nechtějí jen lidé z Brna a přilehlých regionů, ale i třeba soupeři Zbrojovky ve fotbalové lize.

Dovedete si představit, že svou petici dáte k podpisu i na stadiony jiných prvoligových týmů?

Věřím, že by nám to ze stolu nikde nesmetli. Určitě navrhnu oslovení i jiných fanoušků. Nebudou k nám lhostejní. Za sebe říkám, že bych proti Baníku taky nechtěl hrát ve Vítkovicích, ale chci na Bazaly.

Věříte, že by na nový stánek chodilo víc lidí, než nyní na stadion v Srbské ulici?

Jednoznačně. Pokud by lístky stály normální peníze, bude první sezonu vyprodáno. Zbrojovka musí zlepšit marketing a atraktivitu.