Sám Bielko svůj odchod komentovat nechtěl. „Obraťte se na tiskového mluvčího nebo na náměstka Hollana, on má dopravu na starosti. Odešel jsem dohodou, profíky na dopravu já komentovat nebudu,“ uvedl.

Co vadilo?
• Starostové některých městských částí si dlouho stěžovali na pozdní dodržování závazků.
• Problém byl například se zdržováním při instalaci dopravního značení.
• Názorové rozepře v Bielkově odchodu podle náměstka pro dopravu Matěje Hollana roli nehrály.

Důvody jeho odchodu náměstek pro dopravu Matěj Hollan nevysvětlil. „S panem Bielkem jsme to neřešili,“ sdělil.



Jedním z motivů odchodu uznávaného odborníka na dopravu mohly být podle mnohých třeba stížnosti na rychlost jednání odboru. „Ze strany městských částí jsme zaznamenali kritiku činnosti odboru,“ uvedl brněnský primátor Petr Vokřál.

Ilustrační foto.
Vedoucí dopravního odboru Bielko končí. Město zakládá novou pracovní skupinu



Podle politiků odbor dopravy dlouhodobě zdržoval například instalaci dopravního značení. „V některých záležitostech nefungoval odbor pružně. Vím od starostek městských částí, že dlouhodobě řeší třeba dodatkové tabulky,“ popsal náměstek primátora Martin Ander.


K důvodům Bielkova odchodu se radní vyjadřovat nechtěli. „Dozvěděl jsem se to z médií. Nechci komentovat rozhodnutí mých kolegů, pokud o tom nic nevím,“ sdělil náměstek primátora Jaroslav Kacer.



Opozice s odchodem zkušeného pracovníka magistrátu nesouhlasí. „Nezasloužil si to. Když jsme byli ve vládě my, nikdy jsme s ním problém neměli,“ konstatoval předseda brněnských občanských demokratů Robert Kerndl.



Aktuální krizová dopravní situace ve městě podle něj vliv na odchod vedoucího úředníka neměla. „Pan Bielko to zažil mnohokrát a vždycky to zvládl, takže si myslím, že za jeho odchodem je i něco jiného,“ dodal.



Podle Olivera Pospíšila ze sociální demokracie jde o naprosto nevhodný manévr radních. „Jestli to má být hlava, kterou radní setnou a předvedou veřejnosti, tak tomu snad nikdo nemůže věřit,“ zdůraznil.



V současnosti chystají radní na uvolněnou funkci výběrové řízení. „Na jeho základě uvidíme, kdo by mohl být vhodným kandidátem,“ zmínil Vokřál.

V pátek začaly rekonstrukce Riviéry.
Bazén na Riviéře vyloží nerezem, aby zabránili úniku vody. Přibyde tam i tobogán

VÍCE O TÉMATU V SOBOTNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ BRNĚNSKÉHO DENÍKU ROVNOST.