Ředitel krajské policie chce podle svých slov prohloubit spolupráci s krajskými úřady. Příklady konkrétních změn ale zatím neuvedl. „Hlavní je bezpečí lidí," prohlásil nový policejní šéf.

Hned při svém nástupu do nové funkce se setkal s hejtmanem Jihomoravského kraje Michalem Haškem. „Novému policejnímu řediteli předám podněty starostů. Někteří si přejí posílení počtů dopravních policistů v obvodních odděleních," konstatoval hejtman Hašek.

Jako konkrétní příklad zmínil Tišnov na Brněnsku. Tamní policisté před časem převzali do působnosti i oblast Černé Hory na Blanensku.

Policejní prezident Martin Červíček včera alespoň ujistil, že nepočítá s rušením obvodních oddělení na jižní Moravě. A pochválil práci zdejších strážců zákona. „Jihomoravskou policii považuji za výkladní skříň policie," ocenil prezident.

Tržil se kvůli novému postu vzdal funkce místostarosty a radního v Lednici na Břeclavsku. Členem zastupitelstva zůstává. „Chtěl jsem se vyhnout střetu zájmů, popřípadě spekulacím," objasnil nový ředitel krajské policie.

Začínal jako dopravní policista na jižní Moravě, kde později dopravní policii vedl. Na postu jihomoravského policejního ředitele vystřídal Tomáše Kužela. Ten řídí policii v Moravskoslezském kraji.