Ve společnosti začala jako asistentka. „Začátky nebyly jednoduché. Bylo mi šestadvacet, a navíc nebylo zvykem, aby se v tomto oboru uplatňovaly ženy. Byla jsem pod drobnohledem. Nakonec jsem se ale osvědčila a jmenovali mě do pozice ředitelky," popisuje.

Auto je podle ní osobitá věc. „Když se do něj posadím, hned vím, zda mi sedí, nebo ne. Musí se k vám hodit. Stejně jako třeba parfém, pak se v něm cítíte bezpečně," říká.

Ve firmě působí Ungerová už třináct let a je také předsedkyně představenstva. Mimo jiné se zasloužila o postavení druhého prodejního místa v Brně ve Vídeňské ulici. „Není obvyklé, aby měl jeden dealer ve stejném městě dvě zastoupení," upozorňuje.

Je přesvědčená, že jí pomohla hlavně odhodlanost a ženská intuice. „Neobejdu se bez různorodé práce, do které můžu vložit sama sebe," vysvětluje.

Práci v současnosti zvládá i se čtyřměsíčním synem. „Byla jsem odhodlaná, že svoji práci současně s mateřstvím zvládnu, a tak to zatím je. Když jsme s manželem oba v práci, čas s vnukem tráví babička. Občas si je vozím i s sebou. Je to vlastně zábava," usmívá se.

Ambiciózní byla už při studiích. Práva zkombinovala s ekonomií a ke konci školy přijala práci v bance na oddělení velkých firem. „Bankovní sektor mi dal skvělé ekonomické základy, které jsem do té doby znala jen teoreticky. Práce tam měla ale mantinely kreativity. Rozhodla jsem se ji proto opustit a věnovat se dál studiu," říká.

Kromě své kariéry se snaží motivovat i ostatní ženy. Loni uspořádala první akci jako součást projektu She's Mercedes. Je zaměřený na setkávání žen, které mají chuť a vůli být úspěšné. Inspiraci čerpá z příběhu Berthy Benzové, která kdysi podnikla první dálkovou cestu automobilem.

SIMONA FERULÍKOVÁ