„Současná situace se mě ovšem nijak nedotkla. Aby mi voda zaplavila stavení, muselo by pršet ještě více," řekla Badinová. Dodala, že nejhorší situaci zažívali v roce 2006, kdy voda některé chaty zcela zaplavila.

Povodně zkomplikovaly život jen chatařům na druhém břehu řeky Jihlavy. K jejich pozemkům vede zvedací most, který je nyní zvednutý. „Majitelé pozemků tak musí chodit do Ivančic přes les a nemůžou se ke svým chatám dostat autem," informovala Badinová. Ani jim ale voda do domů nezatekla.

To, že situace v Ivančicích není závažná, uvedl i místostarosta Rostislav Skála. „Díky regulaci vod na přehradách a dříve provedeným protipovodňovým opatřením se ve městě nic závažnějšího nestalo," řekl Skála.

Jeho slova potvrdil i velitel hasičské stanice v Ivančicích Martin Škoda. „Hladiny řek soustavně klesají, takže pokud výrazně nezaprší, obyvatelům žádné nebezpečí nehrozí," uvedl Škoda. Hasiči v posledních dnech sice museli zasahovat vícekrát než obvykle, hlavně však odklízeli stromy nebo vyčerpávali vodu ze sklepů.