Lidovci vybírali ze dvou kandidátů, druhým byl vedle Hladíka Jaroslav Suchý. Hladík zvítězil v poměru deset ku dvěma hlasům. Suchý bude uvolněným radním. KDU-ČSL bude mít mezi 11 radními dvě místa, v minulosti měla tři. Jedno však přepustí TOP 09, která starou koalici rozšířila. Lidovci nebudou mít v radě ani jednoho ze tří bývalých členů, kteří funkce složili. S Liptákovou to byl ještě Vít Beran a Daniel Rychnovský.

Hladík bude mít na starosti rodinnou a bytovou politiku, zdravotnictví a zdravé město, Suchému připadne školství a sport. „Chceme vykopat na světlo prorodinnou politiku, kterou dnes město vůbec nedělá, dále chceme posílit kompetence městských částí," uvedl Hladík.

Lidovci plánují také rekonstrukce škol. „Před dvěma lety se do oprav škol dalo 20 milionů, letos už je to 150 milionů a hodláme v tom pokračovat. Pokud jsou budovy ve špatném stavu, hůř se tam učí. Taky budeme sledovat potřeby rodičů u mateřských škol," řekl Hladík. V oblasti sportu chce dbát na rozšíření cyklostezek nebo tras pro in-line bruslení. „Zaměříme se především na místo kolem Brněnské přehrady, aby ji bylo možné objet na kole. Dnes to možné není. Chceme také rozvinout síť cyklostezek na městské části Útěchov a Obřany a ve spolupráci s krajem pak na Bílovice nad Svitavou a na sever," řekl Hladík.

KDU-ČSL plánuje také výstavbu malometrážních bytů. „Jedna část by byla pro mladé páry. Chceme tím motivovat studenty univerzit, aby zůstali v Brně. Další byty budou se zdravotnickou službou sloužit seniorům a budou pro lidi, kteří potřebují dohled. Taková zařízení nám chybí. A poslední byty budou ty sociální. Musíme stavět bydlení pro specifické skupiny obyvatel," řekl Hladík. Ve zdravotnictví se chce kromě Úrazové nemocnice a Nemocnice Milosrdných bratří zaměřit na rekonstrukce poliklinik v Lesné a Zahradníkově ulici.

Koalice ANO, Žít Brno, KDU-ČSL a SZ se rozpadla v dubnu kvůli sporům mezi ANO a KDU-ČSL. Lidovci se dali dohromady s ČSSD, zbylé tři strany přibraly TOP 09. Ani jeden z bloků však neměl většinu v zastupitelstvu. Proto se lidovci vrátili do staré koalice rozšířené o TOP 09.