Několik volných míst na každý týden až do konce prázdnin má například brněnský Dům dětí a mládeže Junior. „Rodiče mohou děti přihlásit osobně i prostřednictvím internetu, míst máme stále dost," řekla Dagmar Dufková z informačního centra domu dětí a mládeže Junior.

Zhruba padesát volných míst nabízí Lužánky – středisko volného času. „V celých Lužánkách letos organizujeme celkem sto třicet jedna příměstských táborů, již před prázdninami jich bylo dva a devadesát obsazeno," řekla vedoucí pracoviště střediska volného času na Lidické ulici Kateřina Děkaníková.

Podle ní je o tento druh táborů rok od roku větší zájem. „Některé jsou obsazené už v dubnu, ihned po jejich vyhlášení. Nejrychleji obsazenými tábory jsou tábory počítačové, výtvarné a rukodělné. Menší zájem je naopak o tábory pro starší účastníky," uvedla Děkaníková.

Počasí příměstské tábory neohrozí. Konají se za každého počasí. „Kvůli špatnému počasí je nerušíme, maximálně změníme program a místo plánovaných výletů připravujeme program pod střechou. Důležitá je dobrá parta dětí a zajímavý program. ," upozorňuje vedoucí a dodává, že ze všech nabízených táborů zrušili pouze jeden pro malý počet zájemců. „Tento příměšťák byl věnován starším dětem, ty už mají ale jiné zájmy a proto jsme ho nenaplnili."

Volná místa

Lužánky

23. 7. – 27. 7.

Papája 4

Filmování na Lávce

Bláznivá Zoo

Za zvířátky – výchova a výcvik

30. 7. – 3. 8.

Rebelové

Kameňačka IV.

6. 8. – 10. 8.

Tábor pod lany 8 – teenager

V divadle

13. 8. – 17. 8.

Hrajeme si se

Papája 6

První prázdniny

DDM – Junior

23. 7. – 27. 7.

Kouzelné dobrodružství

Hliněné dobrodružství

Letní čaroškola

30. 7. – 3. 8.

Po stopách Egypťanů

3. Příměstský tábor

Roztančené léto

6. 8. – 10. 8.

Poklad královny Elfů

Jak vycvičit draka

13. 8. – 17. 8.

Lesní skřítci

5. Příměstský tábor