Například do supermarketu na Mendlově náměstí zamířila i Jana Vašovská. „Chci si udělat zásoby, kdyby náhodou voda nebyla pitná delší dobu," svěřila se žena, která si v každé ruce odnášela balík vod. Stejně jako ona zde nakupovaly i další desítky lidí.

Ve větším tempu než obvykle skupují zákazníci vodu také v prodejně Brněnka na České ulici. Vody zde mají vyskládané přímo na prodejním pultu. „Po zveřejnění varování začali lidé chodit tak často, že nestíhám vůbec doplňovat," potvrdila zájem lidí prodavačka Hana Hoďa.

Vody z vodovodu se už nyní obává Brňanka Vlasta Girstlová. „Před třemi dny se mi udělalo strašně zle, i když jsem jedla a pila jako normálně. Ráno jsem zapila prášek a dala jsem si kávu a během dne se mi udělalo nevolno, což bylo to určitě z té vody. Teď se bojím kohoutkovou vodou opláchnout i ovoce," svěřila se s obavami.

Naopak Marek Pažiský zůstává v klidu. „Vodu do zásoby nekupuji, jsem v Brně jen na návštěvě, takže to moc neřeším. Vodu z kohoutku jsem tu pil a nijak špatně se necítím," okomentoval návštěvník.

Vedení řetězce Albert už na zvýšenou poptávku zareagovalo. „Zvyšujeme zásobování našich prodejen tímto zbožím," potvrdila mluvčí řetězce Barbora Vanko.

Na sociálních sítích přesto někteří lidé situaci odlehčují. Například vytvářejí koláže.

Reakce lidí na problémy s pitnou vodou v Brně.Zdroj: facebook

Reakce lidí na problémy s pitnou vodou v Brně. Zdroj: internet

MICHAL RAPCO

HANA DRAHOKOUPILOVÁ

ELIŠKA SRNCOVÁ