Patří mezi ně třeba nápad na vybudování psího hřbitova v Maloměřicích. „Je to pro mě zklamání. Psí hřbitov je projekt, který město nutně potřebuje. Rozhodnutím se akorát otevírá prostor pro pohřbívání psů nelegálně,“ komentovala autorka návrhu Soňa Porupková.

Diváci na okruhu při brněnské Monster Energy Grand Prix České republiky 2017.
GP 2017: pořadatelé prodělali méně než loni. Stížnosti na hluk byly rekordní

Výstavbě hřbitova pro domácí mazlíčky brání územní plán. „V současném plánu nejsou funkční plochy pro psí hřbitovy. Určení vhodných lokalit je složité. Téma psích hřbitovů je však podnět pro řešení v novém územním plánu,“ uvedli úředníci odboru územního plánování a rozvoje na webu projektu. Náměstek primátora pro územní plánování Martin Ander je v současnosti na dovolené, jeho vyjádření se nepodařilo získat.

Zamítnuté návrhy⋅ psí hřbitov
⋅ přístřešek u tramvajové zastávky před kostelem svatého Tomáše
⋅ nové schody z Preslovy ulice k bytovkám
⋅ zlepšení přístupové cesty z Rybkovy ulice kolem baseballového hřiště k bazénu na Kraví hoře

Jako neproveditelný vyhodnotili úředníci i návrh Magdaleny Chytré. Ve svém nápadu chtěla zlepšení přístupové cesty, která vede z Rybkovy ulice kolem baseballového hřiště k bazénu na Kraví hoře. Nevydlážděná cesta bez osvětlení bývá často rozbahněná, a tím ztěžuje lidem průchod.

Její podnět úředníci zamítli, protože úpravu cesty naplánovali již dříve. „Je mi jedno, kdo cestu opraví, hlavně, když to bude. Na rekonstrukci a osvětlení už čekáme několik let,“ podotkla Chytrá.

Bobová dráha v brněnské Líšni.
Zranění páteře na bobové dráze? Provozovatel nepochybil, policie případ odložila

Mezi další zamítnuté návrhy patří zastřešení zastávky před kostelem svatého Tomáše nebo úprava stezky mezi Bystrcí a Žebětínem.

PETR UHLÍŘ