„Důvodem našeho protestu je nejen špatné zacházení se zvířaty a jejich zabíjení, ale celkově špinavé praktiky nadnárodních společností jako je McDonald´s. Ty vykořisťují nejen zvířata a přírodu kvůli svým ziskům, ale i samotné lidi a hlavně děti,“ tvrdí jedna organizátorek protestní akce Zuzana Candigliota.

Aktivisté budou Brňanům rozdávat letáky a ukazovat fotky ze zákulisí McDonald´s. „Jídelníček prodejců hamburgrů je založen na týrání a zabíjení milionů zvířat, které pocházejí z intenzivních velkochovů. Podmínky života zvířat jsou nepopsatelné, zvířata jsou často zavřená a namačkaná v hrozných podmínkách v páchnoucích fabrikách a nikdy neuvidí slunce a neucítí čerstvý vzduch. Kromě transportu na jatka,“ tvrdí aktivisté.

Jejich protest má být klidný, útok na provozovnu McDonald´s, ke kterým čas od času dojde v zahraničí, organizátoři vylučují. V každém případě se ale budou snažit přesvědčit kolemjdoucí, aby si příští návštěvu McKillera (jak o McDonald´s ak­tivisté mluví) rozmysleli.

„Každý může udělat to, že bude bojkotovat a nepodporovat ziskuchtivé nadnárodní společnosti, které chtějí ovládat naše životy, zneužívat naši planetu pouze kvůli tvorbě zisků,“ dodala Candigliota.