Třída s rozšířenou výukou matematiky, angličtiny a logiky přijela ze Svážné ulice poprvé. „Jsme z naší školy první třída, která předává vysvědčení na parníku. Děti se moc těšily. Známky dopadly pěkně, žáci dostali samé jedničky, i když jsem někde musela přivřít oko," uvedla třídní učitelka Jitka Belžiková.

Vysvědčení dětem předal kapitán lodi. „Byl moc hodný. Říkal mi, ať se víc hlásím a ať si užiju prázdniny," řekla sedmiletá Adéla Horáková.

Samé jedničky měl i prvňák Patrik Novák. „Moc se mi tu líbí. Nejvíc se mi ale líbí paní učitelka," svěřil se sedmiletý chlapec. Až vyroste, chtěl by být podle svých slov cukrářem.

Šest jednotek hasičů zaměstnal ve čtvrtek večer požár budovy v Rybnické ulici v brněnském Novém Lískovci.
Hořela střecha Hošnovy vily. Škoda po požáru je půl milionu korun

Na parníku nebyla poprvé Nela Drimlová. „Na přehradu se chodím s rodiči často i koupat," sdělila.

Nejlepší brněnští žáci si od soboty vyzkouší vodní lyžování a wakeboarding na Brněnské přehradě bez placení. „Jízdy nabídneme zdarma na vleku City Wake v Rakovecké zátoce. Zájemci nemusejí platit ani za vypůjčení vybavení, stačí si přinést vysvědčení," upřesnil majitel vleku Pavel Trčala. Při rezervaci pro volné jízdy lidé od dopoledne zadají větu Zdarma samé jedničky. Akce platí každé dopoledne od soboty až do úterý.

Bez placení děti s vyznamenáním pustí také do brněnské zoologické zahrady, a to od pátku do neděle.

Na ceduli u vodní nádrže poblíž obce Sekule je kromě zákazu lovu vysazených druhů ryb taky zákaz vstupu obyvatelům České republiky.
Zákaz vstupu obyvatelům České republiky, pobouřila Brňanku cedule u jezera