Podle ředitele postupně přibývá lidí, kteří na sběrná místa nosí dary. „Zrovna jsem u nás na charitě potkal ženu, která přinesla velkou tašku s věcmi. Sbírka se rozbíhá. Kromě Brna jsme ji rozšířili i na oblast Břeclavska, Hodonínska a Znojemska," řekl Haičman ve čtvrtek ráno.

Do sídla charity v Brně na třídě Kapitána Jaroše 9 mohou lidé přinášet materiální pomoc až do 25. září, vždy od osmi do sedmnácti hodin. Je možné přispět i finančně, a to jakoukoliv částkou na číslo účtu 1583741621/0100, variabilní symbol je 91140.

Haičman upřesnil, že sbírka poslouží běžencům, kteří jsou umístění v provizorních evakuačních centrech na jižní Moravě a v přijímacím středisku Zastávka na Brněnsku. „Uprchlíci mají strach o život. Nikdo by k tomu neměl být lhostejný," vyjádřil se ředitel charity. V úterý zadrželi policisté v Břeclavi rekordních 214 migrantů většinou ze Sýrie, kde zuří válka. Bylo mezi nimi i jednašedesát dě­tí.

Lhostejní ke zhoršující se situaci nejsou ani další organizace v kraji. Materiální sbírku na pomoc uprchlíkům vyhlásila například Jihomoravská komunitní nadace fungující na Břeclavsku a Hodonínsku.