Jimramovský už podal trestní oznámení na neznámého pachatele. Dotyčný anonym údajně nesouhlasí s chystanými změnami v brněnském zdravotnictví. „Jsem konsternován z toho, kam až může vést politizace výsostně odborného problému, jakým úrazovka je. Jestliže je do nátlaku na ředitele zatažena i rodina a cítí se ohrožena, nemám jinou možnost, než rezignaci pana ředitele přijmout,“ vyjádřil se k odstoupení Jimramovského ministr zdravotnictví Tomáš Julínek.

Brněnský primátor Roman Onderka je z rezignace Jimramovského zděšený. „Je to pro mě jasný náznak toho, že je na ministerstvu zdravotnictví něco shnilého. Není to vůbec dobrá situace pro zaměstnance úrazovky, kterým se neustále mění vedení,“ uvedl Onderka.

Odstoupení Jimramovského překvapilo hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška. „Ředitel byl zřejmě pod velkým tlakem z ministerstva i pod tlakem lidí, kteří chtějí úrazovku zachovat,“ uvedl Hašek, který stále věří, že úrazovku bude spravovat město.

Zákon o převodu nemocnice pod správu Brna by měl totiž v nejbližších dnech podepsat prezident. „Pak zasedneme všichni ke kulatému stolu a věcně, bez emocí a korektně se domluvíme na převodu nemocnice, aby stále sloužila lidem,“ dodal Hašek.

Na místo pověřeného ředitele dosadil ministr Julínek Romana Krause, který šéfuje Fakultní nemocnici Brno v Bohunicích. „Doufám, že to půjde dobře a zvládnu řídit obě nemocnice. Věřím, že se alespoň zjednoduší komunikace se zaměstnanci,“ uvedl dnes brněnskému Deníku Rovnost Kraus.

Ten upozornil, že má pro zaměstnance úrazovky stále připravené smlouvy. „Máme pro všechny práci v novém traumacentru i na dalších odděleních. Budu se to zaměstnancům snažit ve své nové funkci vysvětlit,“ doplnil Kraus.

Ministr Julínek dnes vyzval všechna média, aby respektovala právo na bezpečí a klid rodiny Jimramovského. „Nebudeme proto poskytovat žádné další informace o podrobnostech jeho odstoupení,“ uvedl mluvčí ministerstva zdravotnictví Tomáš Cikrt.

Jimramovský je třetí ředitel, který stál za poslední rok a půl v čele úrazovky. Jako první však odstoupil dobrovolně z osobních důvodů. Bývalé ředitele Miloše Janečka i Petra Svobodu totiž ministr pro neplnění svých povinností odvolal. Vyjádření ředitele Jimramovského se v pondělí nepodařilo získat.