Unikátní Škodu 1000 MBX ze šedesátých let na přehlídce ukázal Lubomír Vítkovič z Tišnova. „Byl to pokus o sportovní vůz, který měl nahradit tehdejší Felicii se stahovací střechou. Je to dvoudveřové vozidlo se stahovacími oknami vepředu i vzadu. Ve své době ale šlo o hodně drahé auto, a i proto se ho ve všech verzích vyrobilo jen dva a půl tisíce kusů. To z něj dnes dělá sběratelský klenot," popsal své auto Vítkovič.

Pořídil si ho před dvanácti lety. „Dlouho jsem na něj neměl čas, ale doufám, že se to teď změní. Dnešní přehlídka je druhá, které se účastním," poznamenal Vítkovič.

Projíždějící auta sledovala na přehlídce třeba důchodkyně Marta Cíková s manželem. „Jsem nadšená a manžel je dojatý. Přehlídka je krásná. Líbí se mi zejména nejstarší auta, která tady jsou. Také jsem viděla už několik vozidel z dob mého mládí," pochválila žena.

Historické modely amerických aut Ford zase nejvíce zaujaly Lukáše Přichystala. „Skvělé jsou také staré modely škodovek. I když jsem z Tišnova, na přehlídce jsem poprvé," řekl účastník akce.

Dopoledne auta zamířila z tišnovského náměstí do Lomnice. Dopravu přitom řídili policisté v historických uniformách.