Při opravách vznikly v ulici bezpečnostní prvky pro chodce, dělníci chodník zdvihli a vytvořili tam přechod pro pěší. Kvůli tomu se v křižovatce zúžila silnice na šest metrů. „Šest metrů je optimální šířka pro dvousměrný provoz, ale ne pro průjezd křižovatkou," komentoval situaci bohunický starosta Miloš Vrážel. Ten na problém upozornil město, které aktuálně prověřuje nebezpečnost křižovatky.

Na podnět primátorova náměstka Roberta Kotziana se situací zabývá dopravní odbor města. „Pokud zjistí, že je křižovatka skutečně nebezpečná, pak dojde k jejímu přestavění," informoval náměstek Kotzian.

Vedoucí magistrátního odboru dopravy Vladimír Bielko ujistil, že podle projektantů je křižovatka postavená správně. „Je v souladu s předpisy, jinak by nemohla získat stavební povolení," uvedl vedoucí odboru dopravy Bielko.

Dodal, že nicméně pověřil brněnský dopravní podnik a také odborníky z autoškol, aby zpracování křižovatky prověřili. „Přezkoumají, jestli za situaci nemohou řidiči, kteří neumějí pořádně řídit," řekl Bielko. Pokud se zjistí, že je křižovatka postavená špatně, dopravní odbor prověří, zda k chybě došlo při projektování nebo až při vzniku této stavby.

Podle mluvčí Dopravního podniku města Brna Lindy Hailichové zatím řidiči autobusů žádné vážné potíže při průjezdu těmito místy nezaznamenali. „Jezdí se zvýšenou opatrností. V křižovatce si musejí nadjet a jedou částečně v protisměru," konstatovala Hailichová. Upozornila, že podobná situace je ve městě i na některých dalších místech. „Průjezd křižovatkou otestujeme a vyhodnotíme dosavadní zkušenosti našich řidičů," ujistila Hailichová.

Dopravní komplikace zatím v křižovatce nezaznamenali ani policisté. „Nemáme odtud hlášeny žádné dopravní nehody," informoval brněnský policejní mluvčí Pavel Šváb.
Bez problémů je nová křižovatka také podle strážníků. Vzhledem k jejímu řešení tam podle nich mají autobusy projíždět pomalu. „Opatrní musejí být řidiči na obou stranách," doporučil mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem.