Největším ničitelem přírody za minulý rok se stal ministr průmyslu Martin Říman. Na stupních vítězů v přidružené anketě Zelená perla 2006 se umístil i výrok o odsunu brněnského hlavního nádraží.

„Stříbrné místo v anketě Zelená perla patří vedoucí stavebního úřadu Brna-střed Vlastě Kilianové,“ oznámil Miroslav Patrik z Dětí Země výsledek hlasování více než stovky členů komise. Byli v ní například filosof Erazim Kohák či písničkář Pepa Nos.

Kilianovou dostal do ankety její podpis pod územním rozhodnutím o odsunu brněnského nádraží. „Účastníkům územního řízení nepřísluší hodnotit umístění stavby a její začlenění do území,“ stojí v dokumentu, který vedoucí stavebního úřadu schválila.

Kilianová se ke svému umístění nechtěla vyjadřovat. Překvapilo ji, že skončila druhá v konkurenci výroků lidí z celé republiky. „Ta věta je vytržená z kontextu,“ prohlásila na svou obranu.

V anketě Zelená perla ji přeskočil jen senátor Jaroslav Kubera se svým výrokem „Navrhuji, abychom se peticemi příliš nezabývali, protože je stejně nevyřešíme, vzali je na vědomí a spíš nutili, aby nám je petičníci neposílali.“