VYBERTE SI REGION

Šest luxusních brněnských restaurací nabízí jídla za lidové ceny

Brno – Že luxusní menu v nejlepších brněnských restauracích nemusí být jen pro bohaté, chce dokázat šest podniků ve městě. Za sníženou cenu, šest set korun, nabízí menu připravené podle pravidel zážitkové gastronomie.

25.1.2011
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/archiv

Této výhody je možné využít v restauracích Hansen, Koishi, La Bouchée, Noem Arch, U kastelána a Valoria. Ty se totiž zapojily do akce Grand Restaurant Festival. „Kromě nejlepších pokrmů nabízí festival hlavně zážitek z interiéru, atmosféry a servisu restaurací. Je to gastronomická událost, která umožní komukoliv, kdo má zájem o jídlo z kvalitních surovin, navštívit nejlepší a zároveň nejdražší podniky ve městě za symbolické ceny,“ uvedl organizátor akce a vydavatel prestižního průvodce po českých restauracích Pavel Maurer. Letos poprvé se festival nekoná jen v Praze, ale také v Brně a dalších sedmi městech republiky. Potrvá až do poloviny února.

Za menu luxusních restaurací zaplatí hosté stokorunové částky. Každá z restaurací láká festivalové hosty na jiné vybrané pokrmy. Dodržet však musí tři pravidla. „Nabídnout jedno jídlo označené jako nejlepší jídlo od maminky, druhé jako mistrovský kousek šéfkuchaře a třetí regionální specialitu,“ připomíná manažerka projektu Dominika Vrkotová. Pokud si host vybere jen jedno jídlo, v Brně za něj zaplatí 250 korun.

V restauraci Hansen v Husově ulici hosty navíc přivítají aperitivem v podobě sklenky italského sektu. Druhé překvapení je čeká na závěr. Číšníci v bílých rukavičkách jim naservírují výborný dezert – tradiční pečenou švestku se žloutkovým krémem a makovým nokem.

Festivaloví hosté berou restaurace doslova útokem. Každý den obsadí i čtvrtinu kapacity restaurace La Bouchée v Údolní ulici. „Festival je další formou jak lidem ukázat, že rozdíl v kvalitě jídla v běžné restauraci je mnohem větší než rozdíl v ceně,“ zve na ochutnávku manažerka podniku Lucie Frgalová.

Některá jídla navíc hosty mohou překvapit. „Na konci degustace podáváme čokoládový košíček s citrónovým krémem, ozdobený cvrčkem v karamelu,“ vypíchla specialitu provozní restaurace Noem Arch v Králově Poli Sona Hosbauerová. Místo v restauraci je nutné rezervovat na přesný den i čas na www.grandrestaurantfestival.cz.

Autor: Gabriela Peringerová

25.1.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Jih Moravy je nejchladnější v republice. Silničáři doporučují opatrnou jízdu

Jižní Morava - Hlavní silniční tahy na jižní Moravě jsou v pondělí ráno sjízdné bez komplikací, ovšem na vedlejších cestách doporučují silničáři zvýšenou opatrnost. Na takzvaných inertních úsecích, které se neudržují chemicky, leží ujetý sníh krytý posypem.

Situaci v tabulce nevidím tak černě, hlásil po porážce s Olomoucí kapitán Čermák

Brno – Kapitán svým spoluhráčům nic nevyčítal. Leoš Čermák a jeho parťáci doma v neděli nestačili na Olomouc a v 39. kole extraligy prohráli 1:3. Na slovenského brankáře Branislava Konráda vyslali 33 střel, z nichž se však hokejistům Komety ujala pouze jedna.

Jak být v práci 40 hodin týdně a nezbláznit se

Pracujete často deset hodin denně a přesto stále nestíháte? Pak si potřebujete lépe naplánovat pracovní den a využívat čas efektivněji. Za 40 hodin týdně byste měli pohodlně zvládnout náplň práce, pokud ji děláte správně. Jak na to, radí experti na efektivitu práce.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies