VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Šest luxusních brněnských restaurací nabízí jídla za lidové ceny

Brno – Že luxusní menu v nejlepších brněnských restauracích nemusí být jen pro bohaté, chce dokázat šest podniků ve městě. Za sníženou cenu, šest set korun, nabízí menu připravené podle pravidel zážitkové gastronomie.

25.1.2011
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/archiv

Této výhody je možné využít v restauracích Hansen, Koishi, La Bouchée, Noem Arch, U kastelána a Valoria. Ty se totiž zapojily do akce Grand Restaurant Festival. „Kromě nejlepších pokrmů nabízí festival hlavně zážitek z interiéru, atmosféry a servisu restaurací. Je to gastronomická událost, která umožní komukoliv, kdo má zájem o jídlo z kvalitních surovin, navštívit nejlepší a zároveň nejdražší podniky ve městě za symbolické ceny,“ uvedl organizátor akce a vydavatel prestižního průvodce po českých restauracích Pavel Maurer. Letos poprvé se festival nekoná jen v Praze, ale také v Brně a dalších sedmi městech republiky. Potrvá až do poloviny února.

Za menu luxusních restaurací zaplatí hosté stokorunové částky. Každá z restaurací láká festivalové hosty na jiné vybrané pokrmy. Dodržet však musí tři pravidla. „Nabídnout jedno jídlo označené jako nejlepší jídlo od maminky, druhé jako mistrovský kousek šéfkuchaře a třetí regionální specialitu,“ připomíná manažerka projektu Dominika Vrkotová. Pokud si host vybere jen jedno jídlo, v Brně za něj zaplatí 250 korun.

V restauraci Hansen v Husově ulici hosty navíc přivítají aperitivem v podobě sklenky italského sektu. Druhé překvapení je čeká na závěr. Číšníci v bílých rukavičkách jim naservírují výborný dezert – tradiční pečenou švestku se žloutkovým krémem a makovým nokem.

Festivaloví hosté berou restaurace doslova útokem. Každý den obsadí i čtvrtinu kapacity restaurace La Bouchée v Údolní ulici. „Festival je další formou jak lidem ukázat, že rozdíl v kvalitě jídla v běžné restauraci je mnohem větší než rozdíl v ceně,“ zve na ochutnávku manažerka podniku Lucie Frgalová.

Některá jídla navíc hosty mohou překvapit. „Na konci degustace podáváme čokoládový košíček s citrónovým krémem, ozdobený cvrčkem v karamelu,“ vypíchla specialitu provozní restaurace Noem Arch v Králově Poli Sona Hosbauerová. Místo v restauraci je nutné rezervovat na přesný den i čas na www.grandrestaurantfestival.cz.

Autor: Gabriela Peringerová

25.1.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Jihomoravská rozvojová ještě žije. Zájem o podíl Letiště Brno má kraj

Držitelé Řádu Bílého lva se sešli v brněnské Scale. Veteráni vzpomínali na léta v odboji.
15

OBRAZEM: Legendy českého odboje vzpomínaly na válečná léta. Ve Scale

Vlak srazil muže mezi Kuřimí a Tišnovem. Na místě zemřel

Brněnsko - Projíždějící vlak ve čtvrtek večer smetl muže na kolejích v úseku mezi Kuřimí a Tišnovem na Brněnsku. „Pacient zemřel před naším příjezdem," informovala mluvčí krajských záchranářů Hedvika Kropáčková.

Měsíc opravenou zastávku na Obilním trhu někdo počmáral

Brno – Na památkově chráněnou zastávku na Obilním trhu, jejíž opravu ani ne před měsícem dokončilo vedení Brna-středu, ve čtvrtek někdo popsal graffiti.

Woody Allen, bratři Coenové. Letní kino nabídne přes šedesát filmů, začne Kouřem

Brno - Koncert tria Swio zahájí v pátek 23. června třetí ročník letního kina na nádvoří radnice Brna-středu. Hudebníci rozezní struny v osm hodin večer.

AKTUALIZOVÁNO

Nezletilé na útěku ubytovávali za prostituci. Soud je poslal na 8 let do vězení

Brno - Ubytování za to, že budou poskytovat sexuální služby a vydělané peníze odevzdávat, podle soudu nabídla dvojice z Brna třem nezletilým dívkám. Obžalované Martu Kurkovou a Jiřího Dirdu ve čtvrtek odsoudil Krajský soud v Brně k osmi letům vězení nepodmíněně ve věznici s ostrahou.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies