VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Šest luxusních brněnských restaurací nabízí jídla za lidové ceny

Brno – Že luxusní menu v nejlepších brněnských restauracích nemusí být jen pro bohaté, chce dokázat šest podniků ve městě. Za sníženou cenu, šest set korun, nabízí menu připravené podle pravidel zážitkové gastronomie.

25.1.2011
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/archiv

Této výhody je možné využít v restauracích Hansen, Koishi, La Bouchée, Noem Arch, U kastelána a Valoria. Ty se totiž zapojily do akce Grand Restaurant Festival. „Kromě nejlepších pokrmů nabízí festival hlavně zážitek z interiéru, atmosféry a servisu restaurací. Je to gastronomická událost, která umožní komukoliv, kdo má zájem o jídlo z kvalitních surovin, navštívit nejlepší a zároveň nejdražší podniky ve městě za symbolické ceny,“ uvedl organizátor akce a vydavatel prestižního průvodce po českých restauracích Pavel Maurer. Letos poprvé se festival nekoná jen v Praze, ale také v Brně a dalších sedmi městech republiky. Potrvá až do poloviny února.

Za menu luxusních restaurací zaplatí hosté stokorunové částky. Každá z restaurací láká festivalové hosty na jiné vybrané pokrmy. Dodržet však musí tři pravidla. „Nabídnout jedno jídlo označené jako nejlepší jídlo od maminky, druhé jako mistrovský kousek šéfkuchaře a třetí regionální specialitu,“ připomíná manažerka projektu Dominika Vrkotová. Pokud si host vybere jen jedno jídlo, v Brně za něj zaplatí 250 korun.

V restauraci Hansen v Husově ulici hosty navíc přivítají aperitivem v podobě sklenky italského sektu. Druhé překvapení je čeká na závěr. Číšníci v bílých rukavičkách jim naservírují výborný dezert – tradiční pečenou švestku se žloutkovým krémem a makovým nokem.

Festivaloví hosté berou restaurace doslova útokem. Každý den obsadí i čtvrtinu kapacity restaurace La Bouchée v Údolní ulici. „Festival je další formou jak lidem ukázat, že rozdíl v kvalitě jídla v běžné restauraci je mnohem větší než rozdíl v ceně,“ zve na ochutnávku manažerka podniku Lucie Frgalová.

Některá jídla navíc hosty mohou překvapit. „Na konci degustace podáváme čokoládový košíček s citrónovým krémem, ozdobený cvrčkem v karamelu,“ vypíchla specialitu provozní restaurace Noem Arch v Králově Poli Sona Hosbauerová. Místo v restauraci je nutné rezervovat na přesný den i čas na www.grandrestaurantfestival.cz.

Autor: Gabriela Peringerová

25.1.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Sexuálně se uspokojoval u Brněnské přehrady. Při onanování ho viděly i děti

Nedělní srážka dvou aut na bantické křižovatce si vyžádala dva mrtvé a pět těžce zraněných včetně tří dětí.
AKTUALIZOVÁNO
8

Na křižovatce nedal přednost. Zabil sebe i spolujezdce, dalších pět zranil

Ženy na kandidátkách do voleb? Na jižní Moravě stále vzácnost

Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ – Šestadvacet politických stran a hnutí chce na podzim kandidovat v Jihomoravském kraji ve volbách do poslanecké sněmovny. Brněnský deník Rovnost zanalyzoval kandidátky desítky stran, které mají podle posledních průzkumů šanci získat alespoň tři procenta hlasů.

Zábava v plastové kouli? Lide v ní hrají fotbal nebo se promenádují po vodě

Jižní Morava /LÉTO V POHYBU, INFOGRAFIKA/ - Koho by nelákalo chodit po vodě? I na jižní Moravě si zájemci mohou aspoň vzdáleně vyzkoušet, jaké to je. Na čtyřech místech v regionu lze otestovat aquazorbing, tedy pohyb v nafouknuté plastové kouli na hladině. Věnuje se mu sedmý díl seriálu Deníku Rovnost Léto v pohybu.

Náměstek pro dopravu Hollan: Selžu, jen pokud rezidentní zóny nebudou

Brno - Peníze na rezidentní parkování v Brně náměstek pro dopravu Matěj Hollan od ministerstva dopravy nedokázal získat. S kolegy se mu totiž nepodařilo prokázat jeho pozitivní vliv na dopravu. „Přínos je ale jasný. Vznikne mnohem více možností k parkování pro obyvatele Brna,“ brání se Hollan.

Kometa a Orli se bijí i v přípravě: Nenecháme si všechno líbit, říkají

Brno, Znojmo – Přátelské utkání v hokeji? Spíš používejme termín přípravné. O nevraživost a bitky totiž není nouze ani v letošním létě. I hokejisté jihomoravských celků Komety Brno a Orlů Znojmo už při prověrkách na novou sezonu shodili rukavice. „Párkrát jsem se porval i v přátelácích. Nerozlišuju, jestli je to příprava, nebo ostrý zápas, každý jde do utkání naplno,“ řekl znojemský bek Jan Lattner.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení