VYBERTE SI REGION

Šest luxusních brněnských restaurací nabízí jídla za lidové ceny

Brno – Že luxusní menu v nejlepších brněnských restauracích nemusí být jen pro bohaté, chce dokázat šest podniků ve městě. Za sníženou cenu, šest set korun, nabízí menu připravené podle pravidel zážitkové gastronomie.

25.1.2011
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/archiv

Této výhody je možné využít v restauracích Hansen, Koishi, La Bouchée, Noem Arch, U kastelána a Valoria. Ty se totiž zapojily do akce Grand Restaurant Festival. „Kromě nejlepších pokrmů nabízí festival hlavně zážitek z interiéru, atmosféry a servisu restaurací. Je to gastronomická událost, která umožní komukoliv, kdo má zájem o jídlo z kvalitních surovin, navštívit nejlepší a zároveň nejdražší podniky ve městě za symbolické ceny,“ uvedl organizátor akce a vydavatel prestižního průvodce po českých restauracích Pavel Maurer. Letos poprvé se festival nekoná jen v Praze, ale také v Brně a dalších sedmi městech republiky. Potrvá až do poloviny února.

Za menu luxusních restaurací zaplatí hosté stokorunové částky. Každá z restaurací láká festivalové hosty na jiné vybrané pokrmy. Dodržet však musí tři pravidla. „Nabídnout jedno jídlo označené jako nejlepší jídlo od maminky, druhé jako mistrovský kousek šéfkuchaře a třetí regionální specialitu,“ připomíná manažerka projektu Dominika Vrkotová. Pokud si host vybere jen jedno jídlo, v Brně za něj zaplatí 250 korun.

V restauraci Hansen v Husově ulici hosty navíc přivítají aperitivem v podobě sklenky italského sektu. Druhé překvapení je čeká na závěr. Číšníci v bílých rukavičkách jim naservírují výborný dezert – tradiční pečenou švestku se žloutkovým krémem a makovým nokem.

Festivaloví hosté berou restaurace doslova útokem. Každý den obsadí i čtvrtinu kapacity restaurace La Bouchée v Údolní ulici. „Festival je další formou jak lidem ukázat, že rozdíl v kvalitě jídla v běžné restauraci je mnohem větší než rozdíl v ceně,“ zve na ochutnávku manažerka podniku Lucie Frgalová.

Některá jídla navíc hosty mohou překvapit. „Na konci degustace podáváme čokoládový košíček s citrónovým krémem, ozdobený cvrčkem v karamelu,“ vypíchla specialitu provozní restaurace Noem Arch v Králově Poli Sona Hosbauerová. Místo v restauraci je nutné rezervovat na přesný den i čas na www.grandrestaurantfestival.cz.

Autor: Gabriela Peringerová

25.1.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

OBRAZEM: Letohrádek Mitrovských vystaví betlémy z Peru i Mexika

Brno – Více než sedmdesát betlémů z exotického Peru, Mexika, či Keně, ale i ty z evropské a české produkce, si můžou zájemci prohlédnout od soboty v Letohrádku Mitrovských u brněnského výstaviště.

Převadeč vecpal do auta 6 migrantů. Na hranici u Mikulova je chytili policisté

Mikulov – Šest mladíků íránského a iráckého původu a jednoho převadeče zadrželi cizinečtí policisté na bývalém hraničním přechodu v Mikulově na Břeclavsku. Zkontrolovali osobní auto značky Hyundai pětadvacetiletého Rumuna a jeho pět spolujezdců. „V zavazadlovém prostoru policisté našli další ukrytou osobu. Muži ve věku sedmnáct až jednadvacet let neměli u sebe platné doklady," informovala v pátek o kontrole z úterý policejní mluvčí Štěpánka Komárová.

Záhadu oslabené imunity odhalili brněnští odborníci

Brno – Proč jsou někteří lidé náchylnější k infekcím a alergiím? Na tuto otázku možná našli odpověď vědci z Masarykovy univerzity a Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně. „Zhruba dva z tisíce Evropanů mají poruchu imunity s názvem selektivní deficit IgA. Kvůli němu častěji onemocní autoimunitními chorobami. Doposud nikdo netušil, jak nemoc vzniká," popsala Ema Wiesnerová z tiskového odboru univerzity.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies