Místo spadaného listí zaplnily v neděli odpoledne park u Janáčkova divadla děti. Konala se tu totiž Šikuláda, která malým i větším nabídla řadu soutěží.

Díky slunečnému počasí byla jednotlivá stanoviště kolem druhé hodiny odpoledne úplně zaplněná. „Děti jsou zvyklé na nejrůznější soutěže, tak jsme si i dnes řekli, že nebudeme sedět doma,“ poznamenala Dana Kubešová, která doprovázela na akci dcery Moniku a Sabinu.

Hned u první atrakce se děti potkaly s policisty. Za úkol měly shazovat kelímky v trávě a hledat barevné papírky. „Chci být jednou policajtem, tak se mi tady moc líbí,“ podělil se o své nadšení sedmiletý Honza Drahoš.

Na děti ale kromě policistů čekaly i další úkoly, které představovaly nejrůznější povolání, od pošťáků přes popeláře až po zvěrolékaře. „Tady si i ti nejmenší zahrají na hasiče. Za úkol mají s požárnickou helmou přelézt žebřík a v domečku zachránit před požárem plyšové zvířátko,“ popsala jedna z organizátorek Sabina Valová.

Podle ní je letošní akce povedená. „Vyšlo bezvadně počasí a vypadá to, že nakonec budeme mít pěkný nával. Loni tu bylo tisíc lidí,“ říká s úsměvem žena.

Ve čtyři odpoledne se rodiče i s dětmi přesunuli do Zemanovy kavárny. „Dárečky jsou opravdu pro každého, kdo se na Šikuládě zaregistroval. Proběhlo i slosování o sladké dorty, batohy nebo plyšáky,“ dodala předsedkyně Mateřského centra Kuřátka Eliška Břoušková, která má Šikuládu na starosti.