Ta se týkala několika linek. „Linka x3 jede od pondělních ranních výjezdů po celé trase Dětská nemocnice – Bystrc, Rakovecká. Stejně tak se ruší provozní ukončení vybraných spojů linky číslo tři v zastávce Komenského náměstí," sdělila mluvčí brněnského dopravního podniku Linda Hailichová.

V neděli večer skončila provoz tramvajová linka x14, která částečně nahrazovala linku číslo jedna. Ta totiž končila v Pisárkách. „Vadí mi, že se pořád něco mění. Pořád jsou nějaké výluky. Sotva si člověk zvykne na nějaké spoje, už zase končí," postěžovala si Brňanka Eva Krampolová.

Dopravní podnik opravoval trať v úseku od zastávky Bráfova ke kolejovému trojúhelníku u Vozovny Komín. „Oprava zahrnovala i rekonstrukci mostu přes Žabovřeskou a přeložku napájecích kabelů. Pro tramvaje to znamenalo úplnou uzavírku," informovala Hailichová. Silniční dopravu opravy za sedmačtyřicet milionů korun nezasáhly.

Do konce prázdnin pokračují výluky autobusů v Božetěchově či Geislerově ulici nebo tramvají do Komárova. Výluka kvůli rekonstrukci Vaňkova náměstí potrvá pravděpodobně do první poloviny října. Do června 2015 nebudou jezdit tramvaje ulicí Milady Horákové.