Předseda senátu Radek Malenovský rozhodl, že zastupitelka měla právo text zveřejnit ve zpravodaji. „Redakční rada musí uveřejnit článek v nejbližším vydání zpravodaje od platnosti rozsudku. Článek měl totiž přiměřenou velikost, zabíral pouze čtvrtinu dvánáctistránkového zpravodaje. Neuráží dobré mravy a jeho vydání mělo smysl," sdělil soudce Malenovský.

Jelikož nemají brněnské městské části právní subjektivitu, Kalčíková zažalovala brněnský magistrát. Vše si ale řeší městská část Kohoutovice sama. „Jestli se odvoláme ke krajskému soudu ještě nevím. Vše musím detailně probrat s právníkem městské části. Pokud ale někdo plive na mou osobu, musím se bránit," sdělil kohoutovický starosta Petr Šafařík.

Z rozsudku měla opoziční zastupitelka radost. „Je to naděje a pomoc všem opozičním zastupitelům a politikům, kterým jsou zatím příspěvky ve zpravodajích zapovězeny. Kromě tiskového zákona se právníci nemají o co opřít a můj případ tak bude fungovat jako judikatura pro další nespokojené lidi," řekla po soudním jednání Kalčíková.

Opoziční zastupitelka chtěla v říjnovém čísle Kohoutovického kurýra v roce 2015 vydat text, který upozorňuje na opětovný nástup Zdeňka Krutka na pozici tajemníka úřadu. Toto místo zastával už před devatenácti lety, z pozice musel odejít kvůli údajné zpronevěře. Nyní už Krutek na úřadu nepracuje. Kvůli tomu, že o zpronevěře nikomu neřekl při výběrovém řízení. Zamítnutý text kritizoval kromě Krutka také starostu městské části.

Při sporu se rozhodla obrátit na spolek Oživení, který se transparentností jednání politiků na radnicích zabývá.

Čtěte také: Spor o zpravodaj: opozice chce víc místa. Psali do něj nepravdy, tvrdí starosta Bohunic