Kraj, který stanici zřídil, jí snížil dotace a Kamenáčky musely propouštět a omezit aktivity. „Nemáme na výplaty. Jsme tady na necelé dva úvazky. Také máme už jen odpolední program, akce pro školky jsme museli zrušit," řekl jeden z učitelů René Mitrenga.

Podle mluvčí krajského úřadu Denisy Kapitančikové dostala stanice méně peněz, protože ji navštěvuje i méně dětí. A s tím souvisí i nižší počet zaměstnanců. „Máme jen jednu učebnu, nemůžeme brát sto dětí," podotkl Mitrenga, který se obává, že se vedení kraje rozhodne zavřít stanici úplně. Zatím ale pracuje dál a připravuje nové aktivity pro děti.
Pokud krajský úřad stanici opravdu zruší, děti přijdou o možnost zábavného vzdělávání. „Nic podobného blízko není. Možná v Lužánkách, ale to je na celé Brno málo," uvedla Ludmila Plecendová, jejíž syn chodí do kroužků na stanici už třetí rok.

Vedení kraje ale zatím plánuje budovu stanice zrekonstruovat. „Vzhledem k tomu, že nemáme ze strany města Brna všechna potřebná povolení, nebylo zatím možné s opravou začít," dodala Kapitančiková.

Tereza Koláříková