Letos o prázdninách dělníci škole zajistili především statiku. „Do základů instalovali šedesát betonových pilotů, které dům zpevnily," vysvětlil místostarosta.

Za špatnou statiku může paradoxně také oprava. „V roce 1970 dělníci vyměňovali okna. Přitom vybourali několik podpěrných sloupků a dům si postupně začal sedat," vysvětlil důvod potíží místostarosta.

Kromě statického zajištění pracovníci udělali i nové podlahy a sádrokartonové podhledy v přízemí. V místnostech byla dřív mateřská škola. „Ta se přestěhovala a prostory začala využívat místní knihovna. Bylo třeba je opravit. To se nám povedlo ve dvou etapách," uvedl Vašulín.

Upozornil, že radnice za práce letos utratila téměř dva miliony korun. „Jen opravy statiky stály téměř milion a dvě stě tisíc," vyčíslil místostarosta.

S opravami je spokojený hlavně ředitel školy Robert Kukla. „Stav budovy sice nebyl akutní, je ale dobře, že jsme to vyřešili předtím, než se problémy začaly objevovat," řekl ředitel.

Místostarosta dodal, že další opravy školu ještě čekají. „Chceme v co nejbližší době zvládnout střechu. Zatím ale nevíme, kolik budeme mít peněz," dodal Vašulín.