VYBERTE SI REGION

Styl čepování ovlivní i chuť piva, říká oceněný výčepní

Brno – Vědomostní test, ústní pohovor nebo komunikace s lidmi. Disciplíny, které hodnotila porota v soutěži o nejlepšího výčepního Plzeňského prazdroje za rok 2016, připomínají spíše konkurz na novou pracovní pozici. Brněnský výčepní Josef Jeglík ale uspěl a ve finálovém klání vybojoval druhé místo. „Špatně načepované pivo obsluze klidně vrátím," říká Jeglík, který pracuje v Lokálu u Caipla.

4.9.2016
SDÍLEJ:

Brněnský výčepní Josef Jeglík uspěl ve finálovém klání v soutěži o nejlepšího výčepního Plzeňského prazdroje za rok 2016. Vybojoval druhé místo.Foto: organizátoři soutěže

Přestože je vyučený tesař, v pohostinství pracuje už dvacet let. „Po roce na pozici číšníka jsem se přesunul za pípu. Od té chvíle jsem měl jasno, kam patřím," říká s úsměvem.

V srpnovém finále mu konkurovalo dvacet soupeřů. „Postupně jsme plnili řadu úkolů. Od degustace naslepo až po nalévání lahvového piva do sklenice," vzpomíná.

Nejdůležitější při práci je podle Jeglíka kvalitní hygiena a zvolený postup. „Sklenice musí být dokonale čistá a vychlazená na správnou teplotu. Podle stylu čepování pak pivo mění chuť," vysvětluje finalista soutěže.

Správný výčepní je podle něj charismatický a umí komunikovat s lidmi. „Čepovat se naučí každý, důležité ale je, aby lidé chodili nejen za dobrým pitím, ale také za kvalitní obsluhou," podotýká.

Stává se tak, že host přijde i pro radu. „Důležité je neodbýt ho, ale naopak mu dát najevo, že vás zajímá, o čem mluví," dodává.

Pro zájemce pořádá kurzy, kde vysvětluje, jak má dobře načepované pivo chutnat. „Účastníkům lekcí říkám, že se nesmějí bát ozvat, když nejsou spokojení. Neplatíme přeci čtyřicet korun za nekvalitní produkty," dodává.

MARKÉTA WEINLICHOVÁ

Autor: Redakce

4.9.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Martin Fenin se s fotbalisty Zbrojovky připravoval od listopadu loňského roku.

Fenina trápí operované rameno, ve Zbrojovce zatím končí. Nechci být přítěž, říká

Areál Jaselských kasáren v Brně. Ilustrační foto.
2

Jaselská kasárna: snaha o dohodu padla kvůli pozemkům pro natáčení humoresek

Studio České televize v Běhounské ulici nahradí kavárna, restaurace a kanceláře

Brno – V přízemí restaurace a kavárna s výhledem na Jakubské náměstí, od třetího patra kanceláře. Majitel domu v Běhounské ulici v Brně, který loni opustila Česká televize, plánuje první úpravy. „Chceme nabízet administrativní prostory pro mladé kreativní a technologické firmy," sdělil jednatel firmy Swantonfield, která dům vlastní, Josef Vojta.

AKTUALIZOVÁNO

Poraněné děti: silnici mezi Rosicemi a Říčany uzavřela ledovka a nehoda tří aut

Říčany – Silnicí mezi Rosicemi a Říčany řidiči v úterý od půl páté odpoledne neprojedou. Dopravu zkomplikovala nehoda tří aut a velká ledovka. Záchranáři z místa odvezli dvě lehce zraněné děti a dva dospělé.

AKTUALIZOVÁNO

Za pokus o vraždu družky nožem dostal 12 let. Bodla se sama, tvrdí stále

Brno – S trestem dvanáct let vězení za pokus o vraždu odcházel v úterý od Krajského soudu v Brně Josef Švancara. Byl odsouzený za to, že loni v červenci ve svém domě v obci na Znojemsku bodl družku do hrudi. „O ničem nevím, musela si to udělat sama," hájil se u soudu. Po vynesení rozsudku se muž na místě odvolal.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies