Zorientovat se ve svatebních trendech přišla třeba Veronika Klimešová. „Nechala jsem se nalíčit i učesat a s výsledkem jsem moc spokojená. Zejména líčení se mi velmi líbí. Vzala jsem si i kontakt na vizážistku, možná si ji na svou svatbu objednám," těšila se návštěvnice.

S přítelem se zasnoubila před týdnem. „Zaujali mě také svatební kytice, které organizátoři na ukázku připravili," zhodnotila Klimešová.

Až z Třebíče se na akci přijela podívat Nikola Melicharová. „Jsem sběratelkou starých svatebních šatů a navíc se zabývám aranžováním svatebních stolů. Na podobné akce se jezdím pravidelně inspirovat. Tahle se mi zatím líbí, nejvíce jsem zvědavá na přehlídku šatů," poznamenala Melicharová.

I ji zaujala komentovaná ukázka tvorby svatebních kytic. Ve sbírce má přes sto dvacet svatebních šatů.

Návštěvníci mohli také ochutnat svatební dorty. „Momentálně jsou v kurzu jednoduše nazdobené dorty. Většinou bílé, dozdobené třeba živými květy poprášenými cukrem, anebo saténovými stuhami. Do módy se vrací i plastové postavičky nevěsty a ženicha, které stojí na nejvyšším patře dortu," vysvětlil majitel cukrárny Kolbaba Zdeněk Kloc. Lidé mohli z výrobků cukrárny ochutnat čokoládový, kokosový anebo jahodový dort.

Nalíčit se na akci nechala Gabriela Ježová. „Ještě mám před sebou česání. Večer jdu na oslavu narozenin, takže slavnostní nalíčení mi přijde vhod," řekla Ježová.

Podle vizážistky Barbory Sádlíkové jsou aktuálními trendy ve svatebním líčení zlatá nebo pistáciová barva. „Některé ženy přijdou na líčení s konkrétní představou, jiné si nechají poradit. Na této akci byly zatím všechny s výsledkem spokojené," poznamenala Sádlíková.

ELIŠKA GÁFRIKOVÁ