Zatímco v pondělí si lidé vychutnávali až pětadvacetistupňové teploty, v úterý se venku příliš neohřejí. „Bude zataženo. Na většině území očekáváme přeháňky, místy také ojedinělé ale intenzivní bouřky," uvedl Petr Münster z brněnské pobočky Českého hydrometeorolo­gického ústavu.

Přes den mohou lidé očekávat teploty mezi patnácti až devatenácti stupni Celsia. „Odpoledne se bude ještě více ochlazovat a začne pršet," potvrdil příchod studené fronty Münster.

Večer déšť ustane. Zvedne se naopak vítr. „Z počátku dne bude mírný jižní. Později mohou lidé očekávat čerstvý severní vítr. Povane rychlostí pět až deset metrů za sekundu," doplnil Münster.

Ani v dalších dnech se lidé nedočkají oteplení. Ve středu a ve čtvrtek bude venkovní teploměr ukazovat maximálně patnáct stupňů Celsia. „Ve čtvrtek se zatáhne a odpoledne bude na jihu Moravy pršet," doplnil Münster.

Nejchladnějším dnem tohoto týdne bude pátek. Teplota dosáhne maximálně deseti stupňů. O víkendu se potom mírně oteplí. V sobotu bude polojasno s teplotami okolo čtrnácti stupňů. V neděli začne pršet a teploty klesnou na dvanáct stupňů.

Z poklesu teplot nemá radost například Brňanka Lucie Honzková. „Už jsem si na teplé a slunečné počasí zvykla. Doufám, že se brzo vrátí," povzdechla si Honzková.