VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Čekání na dobrotu se v Carcassu vyplatí

BRNO - Zvenku to vypadá jako restaurant, uvnitř se hosté ocitají kdesi mezi Mexikem a Latinskou Amerikou.

14.4.2007
SDÍLEJ:

Interiér restaurace obsahuje také mexické prvky.Foto: DENÍK/Petr Preclík

Taková je restaurace Carcass, která sídlí v Táborské ulici v brněnských Židenicích. Byť je lokál v lecčems neobyčejný, tamní kuchař to u sporáku umí. Přesvědčil se o tom i testovací tým Brněnského Deníku Rovnost.

Interiér restaurace je jakási kombinace mexických tradic se staročeskou chalupou. Zámoří připomíná květinová výzdoba, chaloupku venkova dob minulých zase harampádí zdobící stříšku nad výčepem. Kromě malého trakaře a dřevěných kol si host může všimnout i čehosi zajímavého. Bůhví k čemu sloužilo například zařízení, které z dálky vypadá jako dřevěný sud a zblízka má tvary velkého mlýnku. Přemýšlet nad vynálezem může host jak v přízemí restaurace, tak v prvním patře. Anebo na zahrádce, která je nezvykle nad lokálem.

Obsluha podniku si zaslouží jedničku s hvězdičkou. Je milá, pozorná a o zákazníka se stará jako o vzácný klenot. Jen pár vteřin poté, co testovací tým usedl, přináší jídelní lístek a vyzvídá, co bude host pít.

Veselý jídelníček

Jídelní lístek je veselý. Majitelé lokálu mají zřejmě smysl pro humor. Legrační názvy doplňuje přesné složení pokrmu, takže host ví, co bude jíst. Ceny jsou v restauraci lidové a většina jídel stojí okolo stokoruny. Zákazník se může i rozšoupnout, protože v nabídce nechybějí speciality za více než tři sta korun. Porce však má skoro půl kilogramu masa v syrovém stavu.

Do lokálu chodí hosté i přes poledne. Vybrat si mohou z denního menu, které obsahuje polévku a čtyři jídla v různé cenové hladině. Testovací tým si objednává fazolovou polévku a hlavní jídlo. Polévka je na stole za pár okamžiků. Je hustá a luštěniny je v ní opravdu hodně. Jakmile tým dojí, přináší servírka specialitku studené kuchyně, která má zkrátit čekání na hlavní jídlo. Je to pomazánka z lučiny, kterou si zákazník může namazat na kousky rohlíku nebo do ní zabořit tyčinku z listového těsta.

Příprava jídla trvala kuchaři skoro pětatřicet minut. Výsledek však stál za to. Talíře jsou plné a porce lahodí i oku. Mistr kuchyně si totiž vyhrál s výzdobou. Pestrobarevná porce tak vyvolává chuť k jídlu. Naopak k pití probouzí chuťové pohárky po prvním soustu kuřete v ohni za bezmála devadesát korun. Omáčka, kterou je vykostěný stehenní řízek politý, je velmi ostrá, ale chutná. Na tenké kousky je v ní nakrájená čabajka, která také pálí sama o sobě. Maso je šťavnaté a dá se snadno krájet.

Nápaditý kuchař

Druhým jídlem byly vepřové mandlové medailonky. Testovací tým byl od samého začátku velmi zvědavý, copak to asi bude za pochoutku. Nutno k tomu podotknout, že kuchař z brněnské restaurace Carcass je určitě velmi nápaditý. Na vepřovou panenku totiž nakrájel najemno mandle a pak to celé obalil v jemném těstíčku.

Ani vepřové masíčko nebylo na pánvi moc dlouho a výsledek byl hodně překvapivý. Maso se skoro rozplývalo na jazyku a návštěvníkův požitek z jídla dokreslily i křupající mandličky.

Autor: Pavel Mokrý

14.4.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

SOUTĚŽ: Ve hře jsou lístky na zápas Zbrojovky proti Dukle Praha

Tradiční již devatenáctou přehlídku ohňostrojů festivalu Ignis Brunensis zakončil pompézní ohňostroj z hradu Špilberk.
AKTUALIZOVÁNO
1

Ignis Brunensis: přibude jeden ohňostroj, povinnou skladbou bude Bugatti step

Kino Art se přesune do bývalého lihovaru. Kvůli opravám

Brno /FOTOGALERIE/ – Rozsáhlé opravy za miliony korun čekají budovu brněnského Kina Art v Cihlářské ulici. Kvůli rozšíření vestibulu či zřízení bezbariérového přístupu proto od května do září kino přemístí do bývalého lihovaru v Pekařské ulici.

DOTYK.CZ

Největší poslanečtí snaživci? Na špici jsou Kalousek i Okamura

Už více než dvě stovky zákonů předložili současní poslanci. Sice jich protlačili jen 26, ale nesmutní z toho. Hlavně, že jsou vidět.

Nový ředitel Povodí Moravy dřív vedl mlékárny a lihovar

Brno – Z mléka a alkoholu přesedlá na vodu nový ředitel Povodí Moravy. V Brně ho v pondělí představil zaměstnancům podniku ministr zemědělství Marian Jurečka. Václav Gargulák přejde na pozici generálního ředitele společnosti zvenčí a ujme se jí už v úterý.

AKTUALIZOVÁNO

Účtenky za pivo? Sorry jako i agent Bureš

Brno /ANKETA/ – Bureš, Andrej Bureš. Účtenky s takovýmto textem a podobiznou ministra financí Andreje Babiše stylizovaného do postavy Jamese Bonda dostávají už od prosince návštěvníci Pivní burzy v brněnské Veveří ulici. „Na účtence máme obrázek jen z recese a původně jsme ho chtěli po týdnu odstranit, ale lidem se líbí. Měli jsme jen jednu negativní reakci, lidé se spíš smějí," uvedl majitel restaurace Jakub Seďa.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies