„Snažíme se ukázat, že stroje nejsou jen o tunách oceli, ale vážou se k nim i lidské příběhy a emoce," říká. Loni získal jako první z České republiky ve strojírenské kategorii ocenění v prestižní celosvětové soutěži Red Dot Design Award.

Když tvořil design nových strojů pro firmu TOS, onemocněl jeho kocour Cica rakovinou. „Veterináři mu nedávali moc nadějí. Pracovat pro mě bylo těžké, byl jsem psychicky zničený," vzpomíná.

Tehdy se s lidmi z vedení společnosti rozhodli, že stroje v jeho designu ponesou jména zvířecích pacientů. A upozorní tak na doposud nepříliš známou možnost onkologické léčby zvířat i další chovatele. „První z nich je Zojka, jejíž rusko-francouzští majitelé z Prahy nám pomáhali v léčbě. Druhý stroj, který byl nedávno i na strojírenském veletrhu, nese jméno Zipi. Po jezevčíkovi od manželů z Lanškrouna," vypráví Tvarůžek.

Designér vede kromě svého studia ateliér na Českém vysokém učení technickém a přednáší pro firmy i státní podniky. „Přednášky, kde mluvím i o Cicově příběhu, mají velký ohlas. Lidé za mnou chodí, fandí nám a nabízí podporu," říká designér.