S kolečkovými bruslemi a povinnou helmou si v neděli dopoledne zajezdí všichni zájemci po brněnském Masarykově okruhu. „Projet se může kdokoliv od devíti hodin ráno do jedenácti, kdy začíná štafetový závod týmů. Přihlášených máme asi třicet družstev po třech až pěti členech. Do cíle pětihodinového závodu ujedou 151 kilometrů," sdělil organizátor Radomil Dojiva.

Zapojit se do pokusu o celosvětový rekord mohou lidé zase v sobotu odpoledne na Moravském náměstí v centru Brna. Organizace YMCA tam chce překonat největší počet lidí házejících na basketbalový koš v jeden den. „Cílem akce je účast pěti miliónů lidí z osmdesáti zemí světa," řekla koordinátorka projektu Andrea Špoková.

Lidé, kteří chtějí přispět na dobrou věc zamíří na fotbalové hřiště do Lažan na Blanensku. Tamní družstvo v sobotu odpoledne sehraje benefiční zápas s brněnskými fotbalisty Šhanghaj. Výtěžek ze vstupného poputuje na podporu muži z Brna, který po loňském úrazu skončil na invalidním vozíku.

Spíše kulturně založení lidé zamíří v sobotu na Skotský den do Lomničky na Brněnsku. Organizátoři pro ně odpoledne připravili skotské hry, šerm i ohnivou šou.

Program může o víkendu narušit jen občasný déšť. Podle meteorologů bude většinou oblačno s přeháňkami.