1. DĚTSKÝ DEN V KNÍNIČKÁCH

Kdy? Pátek 15.00 až 17.00

Kde? Dolní Louky v Kníničkách

S policisty a hasiči se seznámí děti, které si v pátek půjdou užít dětský den v brněnských Kníničkách. „Vyzkoušejí si například střelbu ze vzduchovky, opičí dráhu nebo snímání otisků," sdělil starosta Martin Žák. Dodal, že pro malé hasiče bude nachystaná možnost uhasit plamen nebo prohlédnout si hasičské auto. Účast přislíbili i pyrotechnici.

2. ŘECKÝ DEN NA VEVEŘÍ

Kdy? sobota 10.00 až 22.00

Kde? Hrad Veveří

Třetí ročník Řeckých dnů si užijí lidé, kteří zítra navštíví brněnský hrad Veveří. „V devatenáctém století patřil řeckým rodinám Sina a Ypsilanti. Akce se koná na jejich počest. Lidé si prověří znalosti v kvízech inspirovaných Řeckem a jeho mytologií. Vyzkoušejí si také řecké tance a tamní jídlo," sdělil jeden z organizátorů Marek Chlup. Dodal, že od šesti hodin odpoledne na Veveří zahraje řecká kapela Akropolis.

3. ČESKÝ OHŇOSTROJ NA PŘEHRADĚ

Kdy? Sobota 22:30

Kde? Brněnská přehrada

Ohňostroj Mozaika života představí v sobotu večer na brněnské přehradě skupina Tarra Pyrotechnik, která letos v soutěži reprezentuje Českou republiku. „V sobotu už by se mělo probrat počasí. Očekáváme, že přijde přibližně sto tisíc lidí. Případný déšť v žádném případě ohňostroje nezastaví," předpověděl generální ředitel společnosti Snip & Co Jiří Morávek.

4. DNY ČAJE A KERAMIKY

Kdy? Sobota 13:00–20:00, Neděle 13:00–18:00

Kde? Středisko volného času Lužánky

Brňané, kteří se o víkendu vypraví do Lužánek na akci Dny čaje a keramiky uvidí například výpal keramických čajových misek tradiční japonskou technikou. „Návštěvníci se mimo jiné můžou těšit i na ochutnávku čajů z Číny, Indie a jiných tradičních oblastí," uvedla Milena Bogdálková ze Střediska volného času Lužánky.