Podle jednoho z organizátorů Michala Adama je takové gesto podpory důležité, protože udržuje diskuzi o problémech na Slovensku živou. „V pondělí navíc stávkující učitele vystřídají vysokoškolští kantoři, aby si na chvíli od stávkování odpočinuli," vysvětlil Adam.

Na Slovensku přitom protest učitelů podporuje mnoho lidí. „Některé podniky jim třeba točí pivo zdarma, volnočasová centra pro ně vytvářejí speciální programy," dodal organizátor.

Na akci vystoupil s krátkými příspěvkem mimo jiné i jeden ze stávkujících učitelů „V souvislosti se stávkou se hodně mluví o penězích, které chybí školám i učitelům. Já se připojil proto, aby byla škola místem nejen pro nové tabule a počítače, ale i prostorem pro člověka se svou chutí hýbat se, mluvit, být kreativní a hledat vlastní řešení," řekl Kabát.

Kromě příchozích podpořilo už více než sto lidí stávku i podpisem prohlášení na facebookových stránkách setkání. „Klíčové nyní je, aby učitelé vydrželi," zdůraznil účel podpory Adam.

Večerní setkání podpořil i brněnský zastupitel Martin Freund. „Jsem rád, že se slovenští studenti rozhodli připojit k mezinárodní iniciativě na podporu stávkujících učitelů a podílet se tak na veřejném životě v Brně," říká Freund.