Bill a Tom se od sobotního poledne jmenují dva lední medvídci, kteří se narodili loni na podzim v Zoologické zahradě Brno. Po více než půlroce mají oficiální křestní listy. Ty jim šampaňským polily tři sudičky. Místo žen to ale byli muži – jihomoravský hejtman Stanislav Juránek, náměstek brněnského primátora Martin Ander a herec Bolek Polívka.

„Ještě včera večer jsem se ptal mého syna, co mám medvíďatům přát. Řekl mi moc hezké vinšování. Ať se mají rádi, aby si hezky hráli, aby nezlobili, a aby chodili hezky do školky. No a až budou starší, tak aby si našli nějakou hodnou medvědici a měli s ní pěkná medvíďata. Tak to jim opravdu ze srdce přeji,“ řekl Polívka při slavnostním křtu u výběhu ledních medvědů. Akt přilákal do zoologické zahrady stovky lidí. Jen křtu se zúčastnilo zhruba na pět set diváků.

Na křest ledních medvíďat se přišel podívat i zástupce fanklubu zahraniční skupiny Tokio hotel Jan Šilar. „Medvědi se jmenují Bill a Tom. To jsou stejná jména, jako nosí bratři Kaulitzovi z populární německé teenagerské skupiny Tokio Hotel,“ prozradil Šilar. Příznivci kapely také mají prsty v tom, že v internetovém hlasování o jménech medvíďat na webových stránkách zoo, vyhrála jména Bill a Tom.

Důvod? Fanynky a fanoušci německé skupiny poslali mnoho hlasů. „Návrhy Bill a Tom zvítězily s velkým náskokem. Pro Billa hlasovalo 347 lidí, pro Toma dokonce 386,“ upřesnil mluvčí brněnské zoologické zahrady Pavel Hrazdíra. Mezi dalšími jmény, které se však umístily hluboko pod těmi vítěznými, byly dvojice Pat a Mat, Mikki a Kimmi nebo Tom a Jerry. Objevila se ovšem i zvláštní jména. Například Zbrojováček a Zbrojovák.