Herna takového typu je jediná ve střední Evropě. „Podobné kurzy se běžné vyučují online nebo prostřednictvím Skypu. Osobnímu kontaktu se to ale nevyrovná," popisuje důvod, proč se rozhodli neobvyklý podnik rozjet, jeden z jeho spoluautorů Martin Těšík.

Běžným počítačovým hernám, kde mohou hráči pouze hrát, podle Těšíka odzvonilo. S kamarádem se proto rozhodli obohatit nabídku ještě o kurzy.

Herní akademie zpočátku nabídne výuku aktuálně oblíbených a velmi rozšířených her League of Legends (LoL), DOTA 2 a Counter-Strike: Global Offensive. Později chtějí autoři projektu nabídku vyučovaných her rozšiřovat, například o titul Overwatch, který v současné době nabírá na popularitě. (ve všech zmíněných hrách proti sobě online zápolí dva týmy hráčů, ti nejlepší hráči zmíněných titulů se hraní věnují profesionálně v rámci takzvaného e-sportu, pozn. red.)

Podle Brňana Jána Jaroně, který je zkušený hráč hry DOTA 2, jsou kurzy vhodné hlavně pro začínající hráče. „Třeba DOTA je velmi složitá a zpočátku je těžké do jejího systému proniknout. Zkušení hráči ale kurzy jen těžko ocení," poznamenal Jaroň.

Za jednu lekci v herní akademii zaplatí zájemci devadesát korun.