1. SLATINSKÉ VÁNOCE

Kdy? Sobota od 14.00

Kde? Přemyslovo náměstí v brněnské Slatině

Pravou zabijačku, trhy s ručně vyráběným zbožím nebo kulturní program nabídnou tradiční vánoční slavnosti v městské části Slatina. „Na Přemyslově náměstí se svým programem vystoupí slatinské mateřské a základní školy. Doplní je show skupiny historického šermu Lucius. Návštěvníci slavností si také vyzkouší ruční výrobu dárků s Domem dětí a mládeže Fantázie," uvedl starosta Jiří Ides.

2. NATURISTICKÉ KOHOUTOVICE

Kdy? Sobota 19.00 až 22.00

Kde? Aquapark Kohoutovice

Hlavně milovníci koupání bez plavek si přijdou na své v aquaparku v Kohoutovicích. Večer tam bude patřit naturistům. „Připravili jsme pro ně soutěže, například v malování na tělo. Návštěvníky čeká i mnoho her ve vodě, jako třeba aquazorbing nebo vodní trampolína. Na akci jsou povolené osušky, plavky však zakázané," lákal na podvečer v krytém bazénu organizátor akce Ivo Žurek.

3. VÝSTAVA BETLÉMŮ

Kdy? Sobota 14.00

Kde? Předklášteří

Radnice Předklášteří na Tišnovsku bude hostit od zítřka už čtvrtý ročník výstavy ručně vyráběných betlémů. „Novinkou letošní výstavy bude možnost zakoupení různých druhů betlémů od papírových vystřihovacích, skládacích nebo vánočních přání přes puzzle a figurkové betlémy až po keramické sošky a vyřezávané betlémy z olivového dřeva," uvedl organizátor výstavy Zdeněk Jílek. Své nejlepší betlémy na výstavě předvedou členové Českého sdružení přátel betlémů. Výstava potrvá do příští soboty.

4. PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ V MUZEU HRAČEK

Kdy? Sobota 15.00

Kde? Měnínská brána, Brno

Dozvědět se něco o historii hraček mohou v sobotu návštěvníci brněnského Muzea hraček. Setkají se tam se sběratelkou Miladou Kollárovou. Mohou se s ní pobavit také o vlastních hračkách.