POTŘEBY. K výrobě ozdoby potřebujete šablonu, tvrdý papír, barevné papíry, nůžky, tužku, lepidlo na papír a provázek.

ŠABLONY. Předlohy najdete na straně 7 uvnitř vydání. Vystřihněte je a obkreslete na tvrdý papír. Šablony vystřihněte.

BARVY. Připravte si tři různě barevné papíry. Rozmyslete si, jaké budou mít jednotlivé části barvu. Obkreslete šablonu z tvrdého papíru na barevný. Každou předlohu zkopírujte čtyřikrát, získáte tím dvě ozdoby. Vše vystřihněte.

KOMPLETACE. Malé hvězdy přilepte do středu větších hvězd. Před lepením je vhodné k sobě vzory přiložit a jejich přesnou polohu si označit tužkou. Pak větší hvězdu přilepte na kometu. Tak vzniknou čtyři poloviny ozdoby.

STUHA. Připravte si tenkou ozdobnou stužku nebo provázek, na kterém bude ozdoba viset. Poslouží i obyčejná nit. Je ale vhodné ji splést do copánku, aby byla silnější. Lepidlem na papír polepte rubovou stranu a přiložte oba konce provázku. Přiložte druhou polovinu ozdoby a přitiskněte k sobě. Ozdobu můžete zatížit třeba knihou.

TVARY. Jednoduše si můžete vyrobit i další tvary ozdob. Pokud jste zruční, můžete si tvary namalovat. Nebo si vhodné předlohy vyhledejte na internetu. Může to být sněhulák, anděl, svíčka nebo stromek. Předlohu si vytiskněte a vymyslete z jakých částí by se ozdoba mohla skládat. Například u anděla můžete jako základní tvar vystřihnout tělo. Z jiných barev vyrobte šaty, křídla a vlasy.

Šablonu najdete v sobotním vydání Deníku Rovnost.