Na letošní jedenatřicátý ročník by mělo podle pořadatelů přijít do pavilonů B, D a E asi sedmdesát tisíc návštěvníků. "Letošní trhy nabízejí širokou paletu zboží. V nabídce tradičně převažuje textil a oděvy, kosmetika, hračky, domácí potřeby a elektronika. Nechybí ani bižuterie, interiérové doplňky, knihy, sportovní potřeby, léčebné prostředky, zábavní pyrotechnika a jiné vánoční zboží,“ uvedl manažer reklamy veletrhů Jan Šmíd.

Součástí Vánočních trhů bude i řemeslnický jarmark a moravský vánoční trh, které nabídnou zájemcům tradiční výrobky a pochoutky, jako zabijačku, svařené víno nebo horkou medovinu. Srdcem Vánočních trhů se stane programové centrum v pavilonu B.

„Na pódiu s nepřetržitým programem se vystřídají kromě jiných i písničkář Pavel Dobeš, Naďa Urbánková, hvězda nastupující generace Ewa Farna nebo známý kouzelník Pavel Kožíšek. Navíc chystáme speciální doprovodný program pro děti,“ podotkl Šmíd.

Zájemci mohou na brněnské výstaviště zavítat od sedmého do šestnáctého prosince. Trhy jsou otevřené každý den od desíti ráno do sedmi večer. Vstupné je spíše symbolické. Vstupenka stojí deset korun, zlevněná vyjde na pět korun.