VYBERTE SI REGION

Vařte česká jídla, radí odborníci

Brno - Pivo, guláš, utopenci a tvarůžky. Restaurací s klasickou českou nabídkou jídla a pití v Brně stále ubývá. Tvrdí to šéfkuchař brněnského hotelu Internacional Miroslav Husák, který je předsedou brněnské pobočky Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.

26.7.2010 6
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: Archiv

Podle něj se ale situace do dvou let změní. „Lidé, kteří na mušle a kraby v luxusních restauracích měli peníze a chtěli je ochutnat, je už ochutnali a vrátí se k české klasice,“ je přesvědčen Husák. Zážitková gastronomie podle něj brzy skončí a ke slovu přijdou regionální speciality. „Možná jinak než jsme zvyklí, ale budou to česká jídla z českých surovin,“ dodává Husák.

Souhlasí s ním i tajemník asociace a bývalý šéfkuchař restaurace Rubín v brněnských Žabovřeskách Milan Daněk. „Klasických pivnic sice ubývá, ale nahrazují je pivnice nové. A lidé do nich chodí raději, než do luxusních podniků, kterých je mimochodem v Brně více než dost,“ tvrdí Daněk.

Vsadit na tradiční regionální kuchyni doporučuje brněnským restauracím i viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří Tomio Okamura. „Je paradoxní, že pravou českou kuchyni v brněnských restauracích příliš nenajdete. Přitom je to velké lákadlo nejen pro turisty, ale i pro místní,“ radí restauratérům Okamura.

Autor: Gabriela Peringerová

26.7.2010 VSTUP DO DISKUSE 6
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ples jako Brno 2016.
1

Na Plese jako Brno si lidé užijí Farnou a candáta. Letovice ovládnou piráti

Hokejový útočník Martin Havlát na tréninku Komety Brno.

Havlát proti Zlínu? Ještě ne, zní z hokejové Komety

Češi berou neférově nízké platy. Proč nedostávají víc?

Místo hotových výrobků děláme jen polotovary. A za směnu toho zvládneme vyrobit méně než Němci.

AKTUALIZOVÁNO

Meteorologové vyhlásili v Brně smogovou situaci

Brno - Meteorologové vyhlásili pro Brno smogovou situaci. Platí od noci na pátek do odvolání. Důvodem je vysoká koncentrace polétavého prachu v ovzduší. Smogová situace bývá vyhlašována, pokud alespoň na polovině stanic překročil dvanáctihodinový průměr hodnotu 100 mikrogramů na metr krychlový a ve výhledu na 24 hodin není předpokládán jeho pokles.

Zbrojovka získala posilu do obrany, ze Slavie přichází Jablonský

Brno – Propustná defenziva dělala na podzim vedení fotbalistů Zbrojovky největší starosti. A v zimním přestupovém období pracuje klub na jejím posílení.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies