VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vařte česká jídla, radí odborníci

Brno - Pivo, guláš, utopenci a tvarůžky. Restaurací s klasickou českou nabídkou jídla a pití v Brně stále ubývá. Tvrdí to šéfkuchař brněnského hotelu Internacional Miroslav Husák, který je předsedou brněnské pobočky Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.

26.7.2010 6
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: Archiv

Podle něj se ale situace do dvou let změní. „Lidé, kteří na mušle a kraby v luxusních restauracích měli peníze a chtěli je ochutnat, je už ochutnali a vrátí se k české klasice,“ je přesvědčen Husák. Zážitková gastronomie podle něj brzy skončí a ke slovu přijdou regionální speciality. „Možná jinak než jsme zvyklí, ale budou to česká jídla z českých surovin,“ dodává Husák.

Souhlasí s ním i tajemník asociace a bývalý šéfkuchař restaurace Rubín v brněnských Žabovřeskách Milan Daněk. „Klasických pivnic sice ubývá, ale nahrazují je pivnice nové. A lidé do nich chodí raději, než do luxusních podniků, kterých je mimochodem v Brně více než dost,“ tvrdí Daněk.

Vsadit na tradiční regionální kuchyni doporučuje brněnským restauracím i viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří Tomio Okamura. „Je paradoxní, že pravou českou kuchyni v brněnských restauracích příliš nenajdete. Přitom je to velké lákadlo nejen pro turisty, ale i pro místní,“ radí restauratérům Okamura.

Autor: Gabriela Peringerová

26.7.2010 VSTUP DO DISKUSE 6
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.
7

Zákaz vjezdu starým autům. Brno zvažuje nízkoemisní zónu uvnitř velkého okruhu

Seniorbus. Ilustrační foto.
12

Lepší podmínky pro starší lidi: v domovech přibude 200 míst, rozšíří Seniorbus

Zimní údržba lodí: téměř 300 kilogramů barvy. Na přehradu vyjedou 22. dubna

Brno /VIDEO/ – Devětačtyřicet kilogramů barvy spotřebuje brněnský dopravní podnik na zimní údržbu každé z šesti lodí plující v sezoně po hladině Brněnské přehrady. V zimním období plavidla natírají jejich posádky a lodě získají nátěr v bílé, černé, modré a červené barvě.

Byl jsem uťáplý, přiznává Nečas. Po pauze se konečně cítí takový jako předtím

Brno – Škola, autoškola, reprezentační a extraligový hokej. To je i pro osmnáctiletého mladíka zápřah. Útočník brněnské Komety Martin Nečas nyní zvládá několik věcí zároveň a do extraligových zápasů získal novou chuť, poté co v prvním únorovém týdnu před reprezentační přestávkou vynechal dvě utkání Komety.

Odvrácení stávky řidičů autobusů? Schůzky nikam nevedly, tvrdí odboráři

Jižní Morava – Schůze, které měly zamezit stávce řidičů autobusů, nepřinesly žádné výsledky, zní z řad odborářů. Na odvrácení krize dali úřadům čas do 15. března. „Budeme jednat čtyřiadvacet hodin denně s kýmkoli, kdo situaci pomůže vyřešit. Stávka je pořád reálná možnost," uvedl předseda odborářů Luboš Pomajbík.

Obžaloba: Připravili ho o byt. Lichva přispěla ke strýcově smrti, bojí se neteř

Brno – Obžalovaní z lichvy ve středu znovu stanuli před soudem. Podle obžaloby se činu dopustili na lehce mentálně retardovaném Vladimíru Bělohoubkovi, který už zemřel. Jeho neteř se domnívá, že ztráta bytu přispěla ke strýcově smrti.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies