VYBERTE SI REGION

Ve stopách Komenského. V Brně ocenili šest učitelů

Brno /FOTOGALERIE/ – U příležitosti Dne učitelů, který se u nás slaví na výročí narození Jana Amose Komenského osmadvacátého března, uspořádala brněnská radnice slavnostní předávání cen pedagogickým pracovníkům brněnských škol. Ocenění ve středu nejdříve převzali tři významné pedagogické osobnosti minulého roku Libuše Hráčková, Dagmar Divišová a Jiří Stibor. Za dlouholetou tvůrčí pedagogickou činnost byli poté oceněni Eva Vlčková, Jana Loubová a Miroslav Sláma.

30.3.2016
SDÍLEJ:

Oceňování nejlepších brněnských učitelů roku.Foto: DENÍK/Attila Racek

Cenu a dary převzali laureáti z rukou náměstkyně primátora Kláry Liptákové, která upozornila na výjimečnost letošního ročníku. Tentokrát totiž byli mezi oceněnými i dva muži, což nebývá časté. „Možná, že se nám jednodušeji vyniká, když jsou muži ve školství spíše výjimkou," řekl Jiří Stibor, který na základní škole učí matematiku a informatiku.

Jedním z důvodu, proč byl Stibor oceněn, je i daltonský plán učení, který na ZŠ Křídlovická využívají. „Vedeme žáky k samostatnosti a odpovědnosti. Například v informatice si sami vyhledávají informace k probírané látce. Učí se tak spolupráci i efektivnímu nakládání s vymezeným časem," vysvětlil Stibor. Ocenění je podle něj výsledkem práce i jeho kolegů a vedení školy.

TOMÁŠ HAVLÍK

Autor: Redakce

30.3.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Nemocní z léčebny se přestěhují do Úrazové nemocnice. V březnu

Brno – Pětadvacet lidí z Léčebny dlouhodobě nemocných na Červeném kopci přesídlí vedení města do Úrazové nemocnice v Brně. Současné budovy totiž podle náměstka primátora Petra Hladíka nevyhovují dnešním potřebám. „Pacienti si zaslouží prostředí, které odpovídá jednadvacátému století," vysvětlil.

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies