Zatím se podařilo prodat necelých pětatřicet tisíc vstupenek. „Je to dobrý výsledek, přestože jsme s prodejem začali až po Vánocích," zhodnotil brněnský primátor Petr Vokřál. Podle primátora se ještě stihne dalších deset tisíc lístků prodat přímo na pokladnách automotodromu.

V PÁTEČNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST NAJDETE SPECIÁLNÍ DVOUSTRANU VĚNOVANOU VELKÉ CENĚ. AKTUÁLNÍ INFORMACE O AKCI VÁM BUDEME PŘINÁŠET NA NAŠEM WEBU.

Pořadatelský Spolek pro GP založilo Brno společně s Jihomoravským krajem. „Garantujeme příspěvek dvacet milionů korun pro každý ročník," vysvětlil účast kraje ve spolku náměstek hejtmana Marek Šlapal.

Pro zvětšení klikněte.Zdroj: DENÍK/Markéta Evjáková

Podle ředitelky Automotodromu Brno Ivany Ulmanové je už vše připravené. „Denně k nám volají lidé a ptají se především na dopravu. Jediným problémem by podle nás mohla být dálnice D1," uvedla Ulmanová.

Velké manévry čekají při závodě i policii. „Pořádková policie bude dohlížet na bezpečnostní kontroly u vstupu do areálu. Budeme také spolupracovat s pyrotechniky a denně nahodile kontrolovat části závodiště," představil některá opatření náměstek ředitele krajského policejního ředitelství Miloslav Machát.

Na závod se už také chystá český závodník Jakub Kornfeil. Jak se mu bude v závodě dařit, ještě nechce příliš odhadovat. „Uvidíme podle tréninků. Když se budu pohybovat v desítce, mohu si dávat za cíl třeba i skončit na stupních vítězů. Když však budu jezdit kolem dvacítky, budu chtít hlavně dojet na bodech. Naučil jsem se nedávat si cíle do závodu. Důležité je vyhodnotit danou situaci a z ní vytěžit maximum," zhodnotil Kornfeil.