Na brněnském výstavišti budou třeba policisté kontrolovat propustnost skel u aut, v Moravských Bránicích na Brněnsku je připravena ochutnávka vín a zahradní centrum Čtyřlístek v Bystrci láká na výstavu sukulentů Jaroslava Honce nazvanou Pohádkové krajinky ze sukulentních rostlin.

Kaktusy a další rostliny tam rozkvetou už v pátek v deset hodin dopoledne. „Výstavu mohou lidé navštívit denně mezi desátou dopoledne a pátou odpoledne do pětadvacátého března. Uvidí přes dvě stě exponátů. Na výstavě je možné některé rostliny i koupit, stejně jako keramiku a literaturu o sukulentech,“ řekl Honc.

V sobotu večer mohou lidé barvy kaktusů vyměnit za lesk a jiskru vína. Od pěti hodin odpoledne je v sokolovně v Moravských Bránicích čeká ochutnávka vín. Návštěvníky koštu čeká také vyhlášení nejlepších vín odrůdy Frankovka. Za dvě stě korun vstupného dostanou lidé skleničku i katalog vín a čeká je neomezená degustace.

Motoristé se ještě před ochutnávkou mohou podívat na brněnské výstaviště. Na veletrhu Motosalon na ně čekají policisté. Od deseti hodin dopoledne do dvou odpoledne tam zdarma změří propustnost skel na autě. „Čelní musí mít propustnost světla alespoň pětasedmdesát procent a boční sedmdesát. Jenže i když mají skla certifikát, že požadavky splňují, ne vždy tomu tak je,“ uvedl brněnský policejní mluvčí Pavel Šváb. Policejní stánek návštěvníci najdou u deváté brány.