Osud společnosti v Brně je tak nyní pouze v rukou brněnských zastupitelů a firmy. „Pokud bychom někdejší ustanovení neupravili, nebylo by možné v Brně sklad Amazonu stavět. Vláda tak učinila maximum. Teď záleží na zastupitelích a na společnosti Amazon," řekl premiér Bohuslav Sobotka.

Brněnští zastupitelé projednají změnu územního plánu dvacátého května. „Věřím, že to dobře dopadne. Je to šance, která se nebude opakovat," vyjádřil se brněnský primátor Roman Onderka.

Rozhodnutí vlády potěšilo i Tomáše Budaře z developerské společnosti CTP. „Pozemky tak můžeme přednést Amazonu na stříbrném podnose," prohlásil.

Radost z usnesení ale nesdílela Hana Kašpaříková ze sdružení Čisté Tuřany, které dlouhodobě se stavbou Amazonu v Brně nesouhlasí. „Na květnovém zastupitelstvu plánujeme přednést další připomínky proti změně územního plánu i proti Amazonu v Brně. Konkrétní argumenty sdělíme po důkladném prostudování usnesení," uvedla Kašpaříková.

Firma by podle Onderky měla na jižní Moravu přinést patnáct set nových pracovních míst. Vedení Amazonu se ale netají tím, že kvůli problémům v Brně hledá i jiná místa v Evropě vhodná pro stavbu skladu. Stavbu třikrát překazil nesouhlas brněnských zastupitelů.