Tento rok ho nejspíš dokončit nestihnou, práce na něm už ale začaly. „Řešíme problém s příjezdovou silnicí. Nechceme, aby doprava do areálu směřovala přes obec. Tato silnice navíc nemá potřebné parametry a kvůli zvýšenému provozu hrozí poškození životního prostředí v centru obce," objasnil starosta obce Petr Kadela.

V úvahu nepřipadá ani silnice z areálu směrem k rosickému přivaděči. „Je také nevhodná, a to kvůli životnímu prostředí a napojení na přivaděč, kde dotčené úřady požadují připojovací a odbočovací pruh," zhodnotil omický starosta.

Právě na tuto problematiku se v územním plánu zaměří a pokusí se nabídnout řešení. „V návrhu zadání územního plánu zatím upřednostňujeme využití areálu pro sport a rekreaci. Majitelé areálu jsou zase pro bydlení, výrobu, ale i služby," shrnul Kadela.

Podle společnosti Nemofond, která areál vlastní, obnově areálu brání právě územní plán, na kterém se nyní pracuje. „V Omicích se s ním už několik let manipuluje, proto stále není možné stavbu zahájit," shrnula společnost na svých webových stránkách.