Podle ředitele kulturního střediska Jana Brdíčka je to ojedinělá situace. „V minulosti se nám to nikdy nestalo, přestože je zájem o ples u lidí i sponzorů čím dál větší. Další lístky ale nyní vzhledem ke kapacitě sokolovny uvolnit nemůžeme. Musíme respektovat pohodlí návštěvníků, ale především bezpečnostní a požární předpisy," vysvětlil.

Lidé ale postup města ostře kritizovali například na sociálních sítích. „Je poněkud úsměvné, když město zve srdečně všechny občany na ples a má k dispozici pouze pár vstupenek. Opravdu profesionální přístup úředníků," napsal v jednom z komentářů Jan Pestr.

Čtěte také: Ohřívač? Za desetinásobek, říká židenický místostarosta a kritizuje předchůdce

Postup města kritizuje i bývalý starosta Jan Schneider. „Pokud město rozdá tolik partnerských vstupenek, není to šťastné řešení. Městský ples by měl být především pro občany města," zdůraznil exstarosta.

Zájem hostů byl podle něj vždy velký, vstupene ale bývalo dostatek. Na postup při přidělování lístků se chce města ptát na dalším zasedání zastupitelstva.

Na ples přitom kulturní středisko zve prostřednictvím sociálních sítí, plakátů, ale i městského bilboardu.

Podle Brdíčka už se problém opakovat nebude. Pro příští rok chce středisko jednat i s místním družením sportovních klubů a Sokolem o pronájmu sportovní haly. „Mohla by tam být druhá scéna plesu. Tím by se navýšil počet míst zhruba na 1100. Zároveň hodláme zavést limity počtu vstupenek pro sponzory a hosty," doplnil Brdíčko.