LÍBACÍ HAPPENING. Odpoledně plné zážitků pro páry čeká návštěvníky líbacího happeningu, který se koná v sobotu na náměstí 28. října v Brně. „Zájemci se mohou třeba naučit vášnivý párový tanec zvaný New Style Hustle," uvedl jeden z pořadatelů akce Zbyněk Hanko. Ti, kdo se nechají zvěčnit při polibku, mohou vyhrát let balonem nebo třeba thajskou masáž.

DAROVÁNÍ KRVE. Už v pátek třináctého února si speciální akci pro zamilované připravilo také transfúzní oddělení Fakultní nemocnice v Brně. „Párové darování krve se stalo už takřka tradicí. Chceme tak mladé páry motivovat, aby se k nám vraceli. Odměnou jim bude nejen dobrý pocit, ale i drobná odměna," řekla mluvčí nemocnice Anna Mrázová. Každý pár dostane květinu, vonnou svíčku a čokoládu.

MODLITBA KE SVĚTCI. Také brněnské biskupství na zamilované nezapomene. V pátek před svátkem svatého Valentýna zájemci navštíví tematickou mši v kostele svatého Michala na Dominikánském náměstí. „Její součást bude i mše ke svatému Valentinovi u jeho obrazu v kostele," sdělila mluvčí brněnského biskupství Martina Jandlová.

JAKO KLEOPATRA. Netradiční fotografii v originálních kostýmech známých filmových a literárních párů si mohou pořídit ti, kdo v sobotu zavítají do Nákupního centra Olympia v Modřicích na Brněnsku. Pro zájemce je připravený fotokoutek se spoustou doplňků. Kromě zajímavé fotografie čekají na návštěvníky i valentýnské dár­ky.

ZAMILOVANÝ BALET. Baletní scéna Národního divadla Brno si pro valentýnský večer připravila nejen představení Osudové lásky, ale i speciální soutěž. „Návštěvník, který jako čtrnáctý v pořadí pošle fotografii své vstupenky vyzdobené obrázkem srdce, vyhraje poukaz na romantickou večeři," lákal PR manažer divadelní scény Michal Kořínek.

SELFIE V ZOO. Další soutěž si připravila brněnská zoo. Stačí jen pořídit takzvanou selfie, což je fotka sebe sama z chytrého telefonu, a nahrát na facebookovou stránku zahrady. „Autoři fotografie, která získá do třiadvacátého února největší počet označení To se mi líbí, vyhraje netradiční prohlídku," slíbila mluvčí zoo Monika Brindzáková. Výherci se podívají třeba do stájí žiraf nebo do lemuřího výběhu.

AFRODIZIAKA. Mnoho brněnských restaurací na svátek zamilovaných chystá speciální menu. Například restaurace Leporelo+ na Malinovského náměstí si pro nadcházející víkend připravila menu sestavené z afrodiziakálních surovin.

EROTICKÝ ROMÁN. Dva dny před svátkem zamilovaných má v českých kinech premiéru film Padesát odstínů šedi. Kdo v sobotu v knihkupectví Dobrovský v Joštově ulici nakoupí za víc než tři sta korun, může vyhrát právě knihu, která je předlohou k filmu. Každý navíc dostane drobný dárek.